Peste cu sos de rosii, ceapa si masline

Pestele cu sos de rosii, ceapa si masline a fost vedeta zilei de Buna Vestire. Sarbatoare care coincide cu ziua de nastere a Georgianei, jumatatea sisters’kitchen (asta pentru cei care au intrat mai tarziu pe receptie).
Am sarbatorit dezlegarea la peste cu o reteta noua pentru noi, si anume peste cu sos de rosii, ceapa si masline. Simplu si bun, cam asa am descrie reteta de azi.


Ingrediente:

• 2 dorada
• 2 cepe
• 1 catel de usturoi
• 1 conserva de rosii tocate
• sucul de la 1 lamaie
• 1 pahar de vin alb
• 3 linguri de masline verzi fara samburi
• sare, piper, cimbru
• 1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:

1. Pestele se curata, se spala si se usuca. Apoi se pune intreg intr-o tava unsa cu ulei.
2. Tava cu peste se baga la cuptor penru aproximativ 10-15 minute.
3. Intre timp pregatim sosul. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se pune ceapa si usturoiul. Se calesc pana se inmoaie, apoi adaugam rosiile din conserva. Asezonam cu sare, piper, zeama de lamaie, 1/2 lingurita de zahar si cimbru.
4. Se gateste sosul la foc mic circa 10 minute, dupa care adaugam vinul si se mareste focul.
Dupa ce vinul s-a evaporat, adaugam maslinele taiate rondele.
5. Amestecam si turnam sosul peste pestele din tava. Se baga la cuptor pentru circa 10-12 minute.

Pofta buna!

Cu drag,
Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.