Obleţi prăjiţi in mălai cu mămăligă din mălai integral şi mujdei

Obletele (sau oblețul) este un peşte de apă dulce, cu dimensiuni asemănătoare şprotului. Are o carne albă, fină, puţin cam fadă. Ca atare, crusta crocantă de mălai şi usturoiul îi prind foarte bine. Dacă sunt mai mari de o palmă (de domnişoară, nu de pescar), va trebui să curătaţi solzii.
Ps: se găseşte acum prin pieţe şi e foarte, foarte ieftin! (6 Lei/kg, Obor)

obleti

Ingrediente (4 porţii)
500 gr oblete
Un pumn de mălai pt tăvălirea peştelui
Ulei de prăjit, sare, piper
O mămăligă din mălai integral şi un mujdei cinstit

1.Se curăţă peştele -e o chestie migăloasă, ca şi în cazul hamsiilor, dar e obligatoriu. Se spală şi se scurge bine de apă.
obleti
2.Se tăvăleşte prin mălai şi se prajeste in ulei pana devine crocant, dar nu mai mult! Unii recomandă prăjirea a cate 3 peşti inşiraţi pe o scobitoare; noi nu am procedat asa.

Mai departe, ce ar mai fi de spus? Se dă la masă cu mămăligă si mujdei. Se poate acompania cu francusa de la Cotnari, un vin simplu şi suplu – ca obletele 🙂
obleti

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *