Reteta de azi e simpla si gustoasa. O reteta de inspiratie mediteraneana care ne duce cu gandul la vacantele petrecute la malul marii. Recunoastem ca avem o slabibiune pentru fructele de mare, dar mai ales pentru midii.
Ingrediente:
• carnea de la 2 kg de scoici
• 2 bucati ceapa rosie
• 5 catei de usturoi
• 7 capere
• 5 rosii decojte si tocate cuburi mici sau blendate
• sare
• piper
• ulei de masline
• o frunza de dafin
• busuioc proaspat
• ardei iute tocat marunt
• boia dulce
• 3 linguri otet de cidru de mere
Mod de preparare:
1. Calim ceapa pana devine translucida, dupa care adaugam ardeiul, usturoiul, caperele, boiaua si le lasam sa se caleasca aproximativ doua minute.
2. Adaugam rosiile tocate,dafinul,cidru si lasam la foc mic aproximativ zece minute.
3. Adaugam scoicile, amestecam si le lasam cinci minute ca aromele sa se imprieteneasca. La final asezonam cu sare si piper si adaugam busuiocul proaspat.
Pofta buna!
Cu drag,
Iolanda si Georgiana