Midii a la marinera

Reţeta de astăzi este o nebunie cu iz mediteranean, adică midii (scoici cu carcasă dură) cu sos de usturoi şi ulei de masline, foarte potrivită zilelor de vară, uşor de preparat şi sănătoasă.Carnea lor este o delicatesă şi poate fi mâncată crudă, la aburi sau prăjită.
„E bine de ştiut că sezonul lor de recoltare este luna august şi e musai să fie savurate proaspete.”

Ingrediente:
1 kg midii (cele mici și cu un smoc de fire la capăt).
1 ceapă medie
2-3 căţei de usturoi
1 lămâie
1 legătură pătrunjel
1 roşie
1 frunză dafin
1 lingură ulei măsline
1 pahar vin alb sec

1. Se curăţă foarte bine midiile cu un cuţit cu lamă scurtă. Se smulge ´părul´care iese din scoică şi se spală temeinic de nisp în 3 ape.
2. Se prepară un sos din ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, jumătate din ceapă, frunza de dafin, jumătate din roşie tăiată cuburi.
3. Cozile de pătrunjel se leagă cu aţă şi se pun în acest sos – se îndepartează la final. Se adaugă 1 pahar de apă şi paharul de vin, apoi scoicile.
4. Se fierb 5 minute acoperite cu un capac. Se scot din cratiţă şi se aruncă midiile care nu s-au deschis. Se toacă restul de ceapă şi roşie, împreună cu usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă zeama de lămâie şi se pune peste midii, folosind şi sosul iniţial.
5. Se servesc cu felii subţiri de pâine prăjită, alături de vin alb bine răcit+o salată:D


Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


6 răspunsuri la Midii a la marinera

  1. Vaaaaai! Ce-mi mai plac midiile astea! Sunt moartă după ele! Eu n-am facut niciodată, în schimb am mâncat de nenumărate ori 😀 Am zis ca nu mai plec de aici până nu fac și eu…

  2. Moules mariniere au fost marea mea iubire de vacanta! Supradoza de midii a fost! Singurul moment al zilei cand nu le mancam (pentru ca nu le serveau) era micul-dejun. Am conchis ca as putea trai lejer doar cu moules mariniere pentru tot restul vietii 😀

  3. Stiu ce iau cand merg data viitoare la piata 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *