Ingredientul secret al lunii Mai – Sparanghelul.

Intotdeauna este o placere si o mare bucurie sa ne intalnim cu fetele de la Golin si cu cei din echipa Electrolux in frunte cu Mugur, tatal cuptoarelor si nu numai:).Imi era dor de gatitul alaturi de dragele mele colege, blogerite talentale (Isabela, Nicole, Lavinia, Andreea-Taste Bazar si Andreea de la Gourmandino) si de asa echipa! Si pentru ca scumpa mea surioara (de care imi este foarte, foarte dor) lipseste motivat, am facut echipa cu Alina (Dots And Cupcake), colega mea cea talentata, care, nu doar gateste foarte bine dar face si niste torturi senzationale!
Locatia a fost Chef Parade Cooking School, un loc foarte primitor, vesel din care nu iti mai vine sa mai pleci.Nu putea fi decat o seara delicioasa!
Tema a fost sparanghelul, ingredientul secret al lunii Mai.
Secret Ingredient - Sparanghel (180)
Secret Ingredient - Sparanghel (186)
Secret Ingredient - Sparanghel (192)

Secret Ingredient - Sparanghel (170)

Filé de somon cu sparanghel si reductie de otet balsamic cu portocala
Ingrediente: 10 portii
30 de tije de sparanghel
10 filé-uri de somon
sare
piper
100 g de unt
200 ml de otet balsamic
sucul si coaja de la 2 portocale
coaja si sucul de la 1 lime
100 g de zahar
3,4 catei de usturoi
ulei de masline
gheata

1. Se presara somonul cu sare si piper si se lasa 5 minute sa se odihneasca.
2. Intr-o tigaie (alegeti o tigaie care nu lipeste, e pacat de asa bunatate de somon), se pune o lingurita de ulei de masline la incins, dupa care se adauga file-ul de somon. Se tine cca 5 min pe o parte dupa care se intoarce si se mai lasa alte 5.
Secret Ingredient - Sparanghel (132)
Secret Ingredient - Sparanghel (135)
Secret Ingredient - Sparanghel (169)
3. Se curata sparanghelul, indepartam capetele inferioare ale tulpinilor, acolo unde culoarea paleste. Daca sunt tulpini mai mature, mai tari si mai lemnoase, indepartam capatul lemnos.Se blanseaza sparanghelul in apa clocotita, dupa care se pune in gheata. Se trage in tigaie cu unt si usturoi cca. 5 min.
*Atunci cand cumparati sparanghel, nu il alegeti daca are varfurile deschise, tulpini moi si patate, sau un miros neplacut. Puteti strange in mana legatura de sparanghel si, daca scartaie, atunci veti sti sigur ca este proaspat.
Sparanghelul proaspat se pastreaza 3-4 zile in frigider, intr-o punguta de plastic
Secret Ingredient - Sparanghel (77)Secret Ingredient - Sparanghel (122)
Secret Ingredient - Sparanghel (123)
Secret Ingredient - Sparanghel (131)

Reductia
Intr-o craticioara se pun la fiert 200 ml de otet balsamic si 50 g de zahar. Dupa ce amestecul fierbe, se adauga sucul de la doua portocale si de la un lime. La final se adauga pulpa de portocala.
Foarte bun tot ce s-a pregatit, cu greu ne-am ridicat de la masa (am luat si la pachet:))), asa cum se intampla de obicei la intalnirile noastre.
Secret Ingredient - Sparanghel (11)
Secret Ingredient - Sparanghel (19)
Secret Ingredient - Sparanghel (53)
Secret Ingredient - Sparanghel (159)
Secret Ingredient - Sparanghel (246)
Secret Ingredient - Sparanghel (256)

Pe curand,
Cu drag,

Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *