Hering norvegian la grătar cu sos de mărar şi usturoi

Din pricina asemănării izbitoare cu scrumbia, am întrebat de două ori vânzătorul dacă avem de-a face cu hering sau nu cumva au greşit eticheta. Am primit asigurări că este exact ceea ce scrie, aşa că, după ce am verificat prospeţimea, am ales două bucăţi frumoase, strălucitoare ca nişte pumnale de argint, şi ne-am grăbit spre casă.
Am încins grătarul şi a ieşit ceea ce vedeţi mai jos, un festin rapid şi ieftin (peştele a costat doar 12 lei/2 bucăţi, cca 300 g bucata).

Ingrediente: (2 porţii)
un hering maricel 250-300 g
2 căţei de usturoi, 1 legătură de mărar
sare marină, piper
garnitura: legume la abur (mazăre, morcov)

1.Mai întâi, am pregătit legumele la abur, folosind un steamer. Apoi am pisat usturoiul cu un praf de sare într-un mojar, am adăugat mărarul tocat şi am frecat bine până s-au omogenizat. Am adăugat 4 linguri din apa în care s-a eliberat aroma legumelor şi gata sosul nostru.
2.Am curăţat peştele (e foarte simplu, e foarte curat şi are puţini solzi) şi l-am crestat pe toata lungimea, la distanţa de 3-4 mm, după care l-am condimentat cu sare şi piper.

3.Am presărat sare şi pe grătarul încins, pentru a preveni lipirea peştelui -nu e nevoie de ulei.
Cca 5-6 minute pe fiecare parte sunt suficiente pentru a fi gata, dar verificaţi asta desfăcând carnea peştelui într-o parte- dacă se desprinde uşor şi e albă la culoare, e gata.
4.Am aşezat peştele pe un platou, împreună cu legumele şi am stropit din abundenţă cu sosul proaspăt de usturoi şi mărar.
Heringul face parte din aceeaşi familie cu sardinele şi şprotul, conţine omega 3 şi este foarte sănătos.
Însoţiţi masa cu un pahar de riesling rece sau un aligote neaos, daca aveţi impresia că lipseşte ceva:D.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Hering norvegian la grătar cu sos de mărar şi usturoi

  1. Minunat! Numai bun pentru zilele astea caniculare.

  2. O minunatie! Imi place ca-i light, deci pot sa fur si eu unul. 🙂
    Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *