Hamsii prăjite.Clasic!

Ah, hamsii, iubitele noastre hamsii! Le-am inşelat de-a lungul timpului cu şprotul si alţi pestişori, dar nimic nu se compară cu aceste cuţitaşe de argint, tăvălite prin făină şi mălai, prăjite până îşi schimbă culoarea în cel mai delicious auriu.
Pare ciudat, dar, deşi au fost mereu abundente, acum se găsesc din ce în ce mai greu , chiar şi la mare.Totuşi, uitaţi-vă ce frumuseţi am găsit în piaţă!(la Obor,12 lei/Kg)

Ingrediente:
500 gr hamsie proaspată
100 gr făină
50 gr mălai
Sare, piper
Ulei pentru prăjit
Mujdei, lămâie

Garnitura: mămăliguţă, desigur!

1.Preparati mămăliguta şi mujdeiul. Tăiati şi o lămaie, e bună la peste prăjit.
2.E de neconceput că unii îti vand hamsii prajite fără să le curete si strică bunătate de gust. Asadar, curăţaţi pestele (atenţie, stiţi ca e fragil), spălaţi-l în apă rece şi puneţi-l într-o sită să se scurgă complet apa. Presăraţi sare şi piper. Pe un platou, amestecaţi făina cu mălaiul.

3.Incingeţi uleiul intr-o tigaie cu margini mai inalte.
4.Tăvaliţi pestele prin amestecul de făină cu mălai si scuturaţi-l bine inainte să-l puneţi la prăjit, în porţii mici, să nu se aglomereze în tigaie.

Durează 2-3 minute pană devine crocant şi nu e nevoie să-l ţineti mai mult. Lăsaţi hamsiile să se scurgă de ulei pe un pat de şervetele.
Se servesc fierbinţi. Nu-i asa că se aude marea?sâc!

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


14 răspunsuri la Hamsii prăjite.Clasic!

Lasă un răspuns la Magda Adina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.