Gandul ne zboara la vacantele petrecute la malul marii si ne indeamna sa reproducem cateva feluri de mancare cu iz mediteranean. Azi am pregatit ceva simplu pentru ca iubim crevetii si intotdeauna avem o punga ratacita prin congelator.
Frigaruile de creveti se pot servi atat la pranz cat si la cina, alaturi de o salata de rosii si nelipsitul sos de usturoi :).
Ingrediente pentru 2 portii:
20 de creveti “tiger” cruzi, curatati
4 catei de usturoi
1/4 legatura de patrunjel
ulei de masline extravirgin (3 linguri)
sare, piper negru macinat, boia iute
Pentru salata de rosii:
2 rosii
1 ardei verde
ulei de masline extravirgin, sare, piper negru macinat
Mod de preparare:
1. Crevetii se spala si se usuca cu prosoape de hartie, dupa care se aseaza pe un platou si se condimenteaza cu sare, piper negru macinat, boia iute si 2 linguri de ulei de masline extravirgin. Se amesteca bine.
2. Intr-un mojar se pun cateii de usturoi, se piseaza impreuna cu patrunjelul, 1 lingura ulei de masline si un praf de sare.
3. Rosiile si ardeiul le vom taia in felii sau cuburi, adaugand sare, piper si ulei de masline extravirgin. Amestecam bine.
4. Se iau 2 bete de frigarui si se infig crevetii, se pun pe gratarul incins si se lasa pe fiecare parte aproximativ 3 minute.