Dorada la grătar cu morcovi

Morcovii fierţi la abur, cu gust dulce, stau bine alături de peştele sărat, fript pe grătar. Obţinem un preparat echilibrat, uşor şi sănătos. Un sos simplu din usturoi, lămâie, pătrunjel şi ulei de măsline îl face şi mai savuros.
Cu riscul de a ne repeta, vă recomandam peştele pentru cină, pentru că se digeră mai repede decât carnea, mai ales dacă îl însoţiţi cu legume, nu cu pâine sau cartofi:).
dorada cu morcovi
Ingrediente (2 porţii):
2 bucăţi dorada, întreagă (cca 250- 300 gr fiecare)
300 gr morcovi , pentru garnitură
Ulei de măsline, piper, sare grunjoasă

1.Puneţi morcovii la fiert, de preferat într-un dispozitiv de gătire la abur. Îi puteţi fierbe în apă, pur şi simplu, dar în abur işi vor păstra mai bine atât aromele, cât şi vitaminele.
2.Dorada se curăţă, se spală şi se şterge bine cu un prosop. Puteţi umple cavitatea cu felii de lămâie, pătrunjel sau usturoi, vor aroma peştele din interior.
dorada cu morcovi
3.Încingeţi grătarul bine, condimentaţi peştele cu sare şi piper, ungeţi-l cu ulei şi puneţi-l la fript. Dacă presăraţi puţină sare grunjoasă pe grătar veti evita să se lipească.
4.Serviţi peştele cu garnitură de morcovi. Mujdeiul clasic ar fi prea puternic în acest caz, aşa că vă recomandăm să folosiţi doar un căţel de usturoi, o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de zeamă de lămâie şi puţin pătrunjel tocat pentru a face un sos bine aromat, dar blând cu celelalte arome din farfurie.
dorada cu morcovi
Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Dorada la grătar cu morcovi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.