Dorada la grătar cu cartofi copţi

Probabil că aţi observat, în zilele cu dezlegare la peşte din timpul postului preţul peştelui creşte precum sufleul. La fel de repede scade în zilele în care credincioşii se abţin de la orice fel de carne, aşa că, dacă vreţi să faceţi economie, poate vă faceţi provizii la congelator. Oricum s-ar putea să fie mai proaspăt decât cel de pe tarabă în zilele în care mulţimea dă navală. E singurul moment al anului în care vă sugerăm să vă îndreptăţi către peşte congelat în defavoarea celui “proaspăt”.
Pe timp de iarnă, dorada rămâne un peşte accesibil, abundent în supermarketuri. Provine din crescătoriile din Grecia în cele mai multe cazuri.

dorada la gratar cu cartofi copti

Ingrediente: (2 porţii)

2 bucăţi dorada, 250 gr fiecare
400 gr cartofi albi
1 legătură de mărar
2 căţei de usturoi
Ulei de măsline, sare de mare, piper

1. Cartofii se curată (sau nu) de coajă. Se taie în bucăţi mari, rondele sau wedges. Se tăvălesc în ulei de măsline într-o tavă şi se presara sare. Se coc în cuptor 30-40 de minute, până devin aurii.
2. Peştele se decongelează în apă rece (are nevoie de cca 30 de minute. Se presupune că l-aţi curăţat înainte de congelare -e obligatoriu. Se scurge bine de apă, se şterge cu un prosop, se unge cu ulei şi se asezonează. Cavitatea se umple generos cu mărar şi câte un căţel de usturoi feliat.
3. Se încinge bine grătarul, se presara puţină sare grunjoasa şi se pune peştele la fript. Se întoarce o singură dată. Se verifică dacă s-a pătruns bine cu o incizie în zona şirei, unde este mai multă carne. Nu-l uscaţi pe grătar.
4. Se serveşte cu cartofii fierbinţi şi se uită pentru câteva momente ca nu e bine să te dedai poftelor.

Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


3 răspunsuri la Dorada la grătar cu cartofi copţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.