Dacă vă place peştele, sigur veţi aprecia această reţetă de chifteluţe de somon la cuptor,iar dacă nu vă place somonul, înlocuiţi-l cu cod sau alt peşte.
Această reţetă este o idee potrivită pentru o cină uşoară.
Ingrediente pentru aproximativ 20 de bucăţi:
400 g somon proaspăt
1/2 ceapă mică
2 căţei de usturoi
1 ou
1 cartof mare fiert şi curăţat de coajă
pătrunjel
mărar
sare, piper
1. Se spală peştele şi se usucă bine cu un şervet de bucătărie. Se taie bucăţi potrivite, după care se curătă de oase, apoi se mărunţeşte într-un blender. Se mai verifică încă o dată de oase.
2. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o lingură de ulei de măsline. Usturoiul se zdrobeşte.
3. Într-un castron se pun peştele, ceapa, cartoful ras, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, oul, sarea şi piperul.
4. Se formează chifteluţele şi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Poftă bună!
Oare există vreo persoană căreia să nu-i placă somonul?!
Nu vrem sa stim :))
As vrea sa va intreb daca ies uscate. Am incercat odata o reteta asemenatoare si au iesit cam inecacioase. Adevarul e ca aveau faina, nu cartofi.
Mihaela
Mihaela,nu sunt deloc uscate:) Or sa-ti placa sigur.
Multumesc de promtitudine! Am sa le incerc si-am sa va arat;)
Spor Mihaela, asteptam reactia:D
La ce temperatura trebuie sa fie incalzit cuptorul.?…al meu e electric
Ioana,la 180 grade:)