Tagliatele integrale cu lobodă, leurdă şi untişor

Dacă nu vrei să ratezi cumva primăvara, mergi la piaţă şi umple sacoşa cu legături de ştevie, lobodă, untişor, leurdă, ceapă şi usturoi verde. Se găsesc doar acum, sunt ieftine, sunt gustoase şi sănătoase.
Combinate cu paste, capătă un statut simandicos de „fusion food”. Dar nu e nimic simandicos aici, se prepară foarte repede şi ceea ce le face să arăte şi bine în farfurie este chiar simplitatea. Culorile te fac să mănânci cu ochii.
Cu această retetă sanatoasă si foarte gustoasă participăm la Dulce Romanie- Provocarea lunii aprilie.

tagliatele cu verdeturi de sezon

Ingrediente:
200 gr paste (aici am preferat tagliatele din făină integrală)
1/2 conservă de roşii cuburi
2 legături lobodă
1 legătură leurdă
2 legături de untişor
2 fire ceapă verde
2 fire de usturoi verde
sare, piper, ulei de măsline
opţional: telemea şi caşcaval, de ras deasupra

1.Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
2.Într-o tigaie, căliţi ceapa verde în puţin ulei de măsline, adaugaţi şi usturoiul, apoi roşiile cuburi. Aşezonaţi cu sare şi piper şi lăsaţi sosul să scadă.
3.Adăugaţi pastele, apoi pe rând frunzele de lobodă şi frunzele de leurdă (pe care le puteţi tăia, să ajungă la dimensiunea celor de lobodă). Amestecaţi, gustaţi de sare, mai lăsaţi un minut pe foc şi pregătiţi o farfurie pe care presăraţi frunze de untişor.
4.Serviţi tagliatelele fierbinţi, stropite generos cu ulei de măsline. Dacă nu tineţi post, adăugaţi pe deasupra si puţină branză: telemea, cascaval, ce vă place.
Sigur veţi păstra reţeta asta printre cele preferate!
tagliatele cu verdeturi de sezon

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


13 răspunsuri la Tagliatele integrale cu lobodă, leurdă şi untişor

Lasă un răspuns la Sisters' Kitchen Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.