Spaghetti aglio olio e peperoncino

Aseară am pregătit cunoscutele paste cu ulei de măsline, usturoi și chili.
Iată o reţetă clasică italiană, foarte gustoasă și usor de preparat. Este combinaţia perfectă între iuţeală fulgilor de chili și savoarea usturoiului.

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Ingrediente pentru 2 portii:
200 g spaghete
2-3 cătei de usturoi tăiati fin
1/2 lingurită fulgi de chili fără sâmburi şi tocati fin
4-5 linguri ulei de măsline extravirgin
sare
pătrujel proaspăt și tocat mărunt
piper proaspăt măcinat

1. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, în apă cu sare. Reţineti 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele.
2. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare și sotează usturoiul și fulgii de chili, până se înmoaie și se rumenesc uşor – atenţie! (usturoiul ars devine amar). Adaugă 2 linguri de apa în care au fiert pastele, după care adaugă pastele și amestecă bine cu uleiul condimentat. Se sărează și se pune pătrunjelul.
3. Se servesc presărate cu piper în farfurii încălzite în prealabil.

Poftă bună !

Spaghetti aglio olio e peperoncino

1553060_10152138767504096_693084415_o

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Spaghetti aglio olio e peperoncino

  1. arata bine spaghetele, cred ca au fost foarte delicoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *