Paste cu sos pesto de usturoi verde

Salutare! Asa cum v-am obisnuit, revenim pe blog dupa o buna pauza. Prima postare pe acest an, desi cei ce ne urmaresc pe contul de instagram, cu siguranta au vazut ca suntem destul de active.
Va dorim un an nou fericit, cu multa sanatate si tot ce va doriti! ♡
Revenind la reteta de azi, am ales ceva usor, sanatos si destul de potrivit cu vremea de afara. Noua ne miroase deja a primavara.
Combinatia busuioc si usturoi verde, merge foarte bine cu paste si legume la gratar. Ba chiar si cu peste, in functie de gusturile fiecaruia.😉


Ingrediente sos pesto de usturoi verde:

• 6 fire de usturoi verde
• 1 legatura mica de busuioc proaspat
• 30 de grame miez de nuca
• 40-50 grame parmezan
• sare de mare
• piper proaspat macinat
• 50 ml ulei de masline extravirgin

paste – macaroane, spaghete etc
parmezan ras

Mod de preparare:

1. Se curata, se spala si se toaca marunt usturoiul verde.
2. In vasul blenderului punem toate ingredientele, mai putin uleiul. Se mixeaza, adaugand putin cate putin uleiul, pana cand obtinem consistenta dorita. Nu trebuie sa ramana prea lichid.
3. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, se trec printr-un jet de apa rece si se scurg bine.
4. Intr-o tigaie/wok/cratita, se pun pastele impreuna cu sosul pesto si se amesteca.
Se poate adauga 1-2 linguri de apa in care au fiert pastele. Potrivim de sare si piper.
Se scot pe o farfurie si se servesc cu parmezan ras.

Poftă bună!
Cu drag,
Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.