Azi la pranz am savurat, alaturi de un pahar de vin alb, aceste paste geniale. O reteta care musai trebuie incercata, mai ales daca aveti borcanul cu pesto la indemana ☺ ( de nelipsit din frigiderul nostru). Nu va mai spunem cat de mult ne plac pastele, lucru pe care cu siguranta il stiti , daca ne urmariti de ceva vreme.
Ingrediente:
• 350 – 400 g paste (spaghete, fusilli, tagliatelle)8
• 200 g somon afumat, maruntit
• apa pentru fiert pastele
• opcional 2-3 linguri smantana lichida
Nu am adaugat sare, deoarece somonul este destul de sarat.
Pesto :
•1 mâna de busuioc proaspăt
•1/2 linguriţă seminţe de pin
•1 căţel de usturoi
•3-4 linguri ulei de măsline
•sare şi piper proaspăt macinat
Mod de preparare pesto :
● Într-un blender punem busuiocul, seminţele de pin, căţelul de usturoi şi uleiul de măsline şi pulsam de câteva ori, până obţinem un sos. Potrivim de sare si piper.
Mod de preparare paste cu pesto si somon afumat:
1. Pastele se pun la fiert urmand instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg si se pun intr-o tigaie adanca impreuna cu somonul afumat, 3 linguri cu varf de pesto si 2-3 linguri de apa in care au fiert pastele sau smantana lichida. Amestecam si lasam sa se imprieteneasca aromele timp de 3 minute. Evoilà!
♡♡ Pofta buna !