Paste cu pesto si somon afumat

Azi  la pranz am savurat, alaturi de un pahar de vin alb, aceste paste geniale. O reteta care musai trebuie incercata, mai ales daca aveti borcanul cu pesto la indemana ☺ ( de nelipsit din frigiderul nostru). Nu va mai  spunem cat de mult ne plac pastele, lucru  pe care cu siguranta il stiti ,  daca ne urmariti de ceva vreme.

Paste cu pesto si somon afumat

Ingrediente:

• 350 – 400 g paste (spaghete, fusilli, tagliatelle)8

• 200 g somon afumat, maruntit

• apa pentru fiert pastele

• opcional 2-3 linguri smantana lichida

Nu  am adaugat sare, deoarece somonul este destul de sarat.

Pesto :

•1 mâna de busuioc proaspăt
•1/2 linguriţă seminţe de pin
•1 căţel de usturoi
•3-4 linguri ulei de măsline
•sare şi piper proaspăt macinat

Mod  de preparare pesto :

● Într-un blender punem busuiocul, seminţele de pin, căţelul de usturoi şi uleiul de măsline şi pulsam de câteva ori, până obţinem un sos. Potrivim de sare si piper.

Paste cu pesto si somon asuman

Mod  de preparare paste cu pesto si somon afumat:

1. Pastele se pun la fiert urmand instructiunile de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg si se pun intr-o tigaie adanca impreuna cu somonul afumat, 3 linguri cu varf de pesto si 2-3 linguri de apa in care au fiert pastele sau smantana lichida. Amestecam si lasam  sa se imprieteneasca aromele timp de 3 minute. Evoilà!

Paste cu pesto si somon avurat

♡♡ Pofta buna !

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *