Paste bolognese la cuptor

O variantă ideală pentru cină: paste bolognese la cuptor. Nouă ne plac tare mult le pregătim destul de des. Credem că o porţie de paste, cu orice ar fi ele, e perfectă în orice moment al zilei.

paste bolognese la cuptor 2

Ingrediente pentru 4-5 portii:
paste
300-350 g carne tocată mixtă
1 ceapă mare tocata marunt
1-2 morcovi dasi pe razatoarea cu ochiuri mici
2 căţei de usturoi, feliaţi
1 foaie de dafin
2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare, piper, boia dulce
suc de roşii proaspăt sau din conservă
busuioc proaspăt sau 1/2 linguriţă busuioc uscat
1 pahar vin alb

Mod de preparare:

1. Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet.
2. Ceapa, morcovii şi usturoiul se pun la călit în uleiul încins.
3. Carnea se pune peste legume şi se amestecă destul de des, pentru a nu se forma cocoloase. Se adaugă frunza de dafin, se condimentează cu sare şi piper şi se toarnă paharul de vin. Se lasă 5 minute pe foc mare, pentru a se evapora vinul, dupa care circa 40 de minute pe foc mediu. Daca lichidul scade prea mult, mai adaugam putina apa. Trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.
4. Se adaugă sosul de roşii şi busuiocul. Se lasă să fiarbă încă 20 de minute, dupa care se opreşte focul.
5. Umplem cateva farfurii cu paste amestecate cu sosul de carne, presaram cascaval ras si gratinam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, 10 minute.

paste bolognese la cuptor

paste bolognese la cuptor 3

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Paste bolognese la cuptor

  1. Delicioase pastele astea. Sa pastrati o portie si pentru mine! Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *