„Mini pizza cu ce ai prin frigider”

Probabil că nu aveţi un cuptor cu lemne pe acasă, nu? Şi ce dacă, e bun şi cuptorul de la aragaz. Aluatul se face cât ai zice „pizza” şi nu ai nevoie decât de câteva lucruri bune şi proaspete de prin frigider ca să obţii un topping savuros.
Dacă faci mai multe blaturi, poţi încerca mai multe combinaţii şi e o idee mai bună decât să arunci totul pe un singur blat. Mai simplu este mai bun, asta e sigur.

Ingrediente pentru aluat (ies cam 4 mini pizza, dacă doriţi mai multe, ajustaţi cantitaţile):
400 g făină albă
100 g griş
1 plic drojdie – 7g
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
300 ml apă călduţă

Inrediente pentru topping:
-caşcaval/ mozzarela, sos de roşii, mezeluri (important este să fie de bună calitate, crud-uscate ar fi ideal), usturoi, roşii cherry, măsline verzi şi negre, ou, busuioc, ardei, ceapă, ulei de măsline. Puteţi înlocui aceste ingrediente cu ce aveţi: anşoa, ciuperci, bacon, brânzeturi de orice fel.

Mai întâi preparaţi aluatul:

1. Pe o suprafaţă uscată se toarnă făina împreună cu grişul şi sarea şi se formează o adâncitură. Apa calduţă se amestecă cu zahărul şi drojdia, se lasă câteva minute, apoi se toarnă în adâncitura din făină. Cu o furculiţă, amestecaţi progresiv făina de pe margine, aducând-o spre centru. Când obţineţi o pastă compactă, treceţi mâinile prin făină şi începeţi să frământaţi – cam 10 minute sunt suficiente.
2. Aluatul se lasă timp de 15 minute la temperatura camerei, acoperit cu folie.
3. În acest timp, pregătiţi un sos de baza din pastă de roşii (passata), pastă de ardei iute – cât vă place, usturoi, ulei de măsline şi busuioc. Porniţi cuptorul.
4. Divizaţi aluatul în bile, pe care le transformaţi apoi în blaturi cât de cât rotunde. Fiecare blat se unge cu sosul de bază, presăraţi caşcaval ras, apoi lăsaţi fantezia să zburde şi împerecheaţi ingredientele cum doriţi. Roşiile merg bine cu măsline negre şi busuioc, oul e fericit alături de caşcaval, muschiul file se simte tânăr alături de ceapa verde iar salamul e pricopsit cu măsline verzi.

Se serveşte fierbinte şi se stinge cu o bere!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


3 răspunsuri la „Mini pizza cu ce ai prin frigider”

  1. Pingback: Mini-pizza cu ce ai prin frigider. Reţetă gata instant ! | Info Actual.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.