Linguini cu creveţi

Nimic mai simplu decât această reţetă, pentru care aveţi nevoie de mai puţin de 10 minute pentru a o prepara. Creveţii sunt dulci, fragezi, pastele aduc consistenţă, iar pătrunjelul abundent şi ceapa verde oferă prospeţime şi vitalitate.
paste cu peste si creveti3
paste cu  creveti

Ingrediente (2 porţii):
150 gr paste – linguini
12 bucăţi creveţi cruzi, curăţaţi
1 legatură ceapă verde
1 ardei gras
1 ardei iute –dacă vă place
½ ceaşcă de mazăre congelată
1-2 căţei de usturoi
½ lămâie
1 legătură mare de pătrunjel
½ pahar de vin alb sec
Ulei de măsline, sare, piper

1.Fierbeţi apa bine cât arată pentru paste.
2.Într-o tigaie, încingeţi un strat subţire de ulei de măsline. Căliţi usturoiul, apoi scoateţi-l. Puneţi acum ardeiul, tăiat felii şi mazarea, condimentaţi.
3.În acest timp, fierbeţi pastele.
4.Când ardeiul şi mazarea sunt gata, adăugaţi creveţii şi vinul alb. După 3 minute, când alcoolul s-a evaporat opriţi focul, stropiţi cu lămâie şi potriviţi cu sare şi piper.
5.Scurgeţi pastele şi adaugaţi-le imediat in tigaie. Acum adaugaţi ceapa verde, ardeiul iute şi patrunjelul verde tocat. Stropiţi cu ulei de măsline cât vă place şi serviţi fierbinte.
paste cu peste şi creveti 1
paste cu peste si creveti2

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


18 răspunsuri la Linguini cu creveţi

Lasă un răspuns la Laura @ Transylvanian Kitchen Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.