Focaccia

Focaccia este nelipsită din meniurile italieneşti, are la bază reţeta de blat de pizza şi se poate pregăti cu diverse arome. Noi am ales varianta cu usturoi,măsline şi busuioc. Se poate servi simplă, cu bucăţele de brânză şi roşii uscate sau în multe alte combinaţii.

Ingrediente: (pentru 1 tavă clasică de aragaz)
*am folosit aceeaşi reţetă de aluat ca şi la pizza

Aluat:
400 g făina
100 g griş
1 plic drojdie – 7g
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
300 ml apă călduţă

Pentru „topping”:
3-4 căţeii de usturoi, tăiaţi felii
1 mână de măsline negre (fără sâmburi şi tăiate pe jumătate)
câteva frunze de busuioc
sare,piper, ierburi aromatice şi 100 ml ulei de măsline

1. Pe o suprafaţă uscată se toarnă făina împreună cu grişul şi sarea şi se formează o adâncitură. Apa calduţă se amestecă cu zahărul şi drojdia, se lasă câteva minute, apoi se toarnă în adâncitura din făină. Cu o furculiţă, amestecaţi progresiv făina de pe margine, aducând-o spre centru. Când obţineţi o pastă compactă, treceţi mâinile prin făină şi începeţi să frământaţi – cam 10 minute sunt suficiente.
2. Aluatul se lasă timp de 15 minute la temperatura camerei, acoperit cu folie.

3. Porniţi cuptorul.
4. Întindem aluatul cu mâna într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se unge aluatul cu ulei de măsline, peste el se presară restul ingredientelor.

5. Dăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute.



Buon Appetito!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Focaccia

  1. Arata extrem de bine! Mi=ati facut o pofta…..

  2. Mereu am vrut sa prepar Focaccia dar nu am avut curaj…Saptamana viitoare incerc si eu reteta voastra! :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *