În urmă cu câteva săptămâni vă arătăm pe facebook o poză cu această budincă. Un deşert uşor de făcut şi delicios, care merge de minune într-o dimineaţă de weekend. Recunoaştem că la început nu am fost prea încântate de rezultat. De ce? Pentru că ne-am fi plăcut să aibă altă textura. Gust – nota 10, textura – 8 :)) Gusturile nu se discută, nu-i aşa?
Un weekend fain, dragilor!
Ingrediente:
200 g orez
650 ml lapte
80-90 g zahăr brun
1/2 linguriţă extract de vanilie
2 ouă
1 praf de sare
1 pară, curăţată şi tăiată felii
sirop de zahăr ars – noi am fost leneşe şi am apelat la cel din comerţ. Dacă doriţi puteţi să-l pregătiţi în casa 🙂
un baton de scorţişoară – opţional
Mod de preparare:
1. Orezul, curăţat şi spălat, se pune la fiert în 650 ml lapte.
2. Când începe să fiarbă, se adăugă zahărul brun şi extractul de vanilie.
Se fierbe la foc mic, amestecând mereu, până când laptele scade complet. Se lasă să se răcească.
3. Albuşurile se bat spumă tare împreună cu un praf de sare.
4. Orezul rece se amestecă cu gălbenuşurile şi apoi cu albuşurile, prin răsturnare cu lingura de lemn. Nu amestecaţi prea mult, nu vrem să-şi piardă volumul.
5. Preîncălzim cuptorul la 180 grade celsius
6. Într-o tavă termorezistenta sau de silicon, se toarnă două linguri de sirop de zahăr ars şi un strat de felii de pară. Se toarnă compoziţia de orez cu grijă. Se coace aproximativ 25 de minute.
Enjoy!