Tortilla spaniolă cu spanac

Tortilla este un fel de mâncare prezent în toate localurile din Spania. Există multe variante de tortilla, care mai de care mai gustoasă. Este o reţetă uşor de pregătit, care merge servită atât la prânz, cât şi la cină, alături de un piept de pui la grătar.
În urmă cu 1 an şi jumătate v-am prezentat variantă clasică a acestui preparat, iar de data aceasta am adăugat spanac si mozzarella.
Tortilla se poate pregati in tigaie (metoda clasica), dar si la cuptor. Ei bine, in reteta de mai jos va vom explica pas cu pas cum sa faceti o tortilla la tigaie, desi pozele usor imbunatatite arata o tortilla la cuptor. Procedeul este simplu, asemanator cu cel al frittatei, parcurgem reteta pas cu pas, iar in loc de a turna compozitia in tigaie se pune intr-un vas de Yena sau o tava antiadereenta. Simplu, nu-i asa ?


Ingrediente:
3 ouă
1 ceapă mică
2 cartofi potriviţi
250 g spanac congelat sau baby spanac
mozzarella
sare,piper
100 ml ulei pentru prăjit

Mod de prepararae:
1. Ceapa şi cartofii se curăţă, apoi se taie ceapa cubuleţe, iar cartofii rondele subţiri.
2. Într-o tigaie se pune uleiul la încins, se rumeneşte rapid ceapa, după care adăugăm cartofii. Mai exista si varianta in care renuntam la traditionala prajeala, si in loc de 100 de ml de ulei se soteaza atat ceapa cat si cartofii intr-un amestec de apa si ulei, in acest fel reducem calorii. Se lasă să se prăjească la foc potrivit, până când cartofii sunt pătrunşi. Se scurge surplusul de ulei şi se adaugă spanacul, amestecând din când în când cu grijă pentru a nu rupe cartofii. Se lasă aproximativ 10 minute.

3. Se răstoarnă totul într-un castron, se potriveşte de sare şi piper, după care se adauga mozzarella taiata rondele sau fasii si se lasă să se răcească.
4. Se bat cu telul cele 3 ouă şi se pun peste amestecul de spanac şi cartofi.
5. Se pune la încins o tigaie cu 2 linguri de ulei. Când este încinsă bine, se toarnă amestecul şi se acoperă cu un capac. Se lasă să se rumeasca 3-4 minute pe o parte, după care cu ajutorul unei farfurii o întoarcem pe partea cealaltă şi o mai lăsăm 2-3 minute.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Tortilla spaniolă cu spanac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.