Sunday brunch cu omletă şi bruschete

Bună dimineaţa sau Bună ziua ? Nu ştim , hai că ne hotărâm mai târziu. Suntem şi noi printre norocoasele invitate la brunch de către Diana şi al ei blog delicios DisturbiNgly Delicios şi pe această cale vrem să-i mulţumim. Ne place foarte mult Diana si ne bucurăm să mergem în vizită la ea ”acasa”!

Când ne gândim la brunch, ne gândim la weekend. Ştiţi şi voi cum e cu week-endurile, cu leneveala de rigoare, când vrei să stai în pat, să nu faci nimic, să mănanci, să dormi, să citeşti şi tot aşa. Ei cam aşa e şi la noi, în special duminica, când vrem uneori să nu ne facem planuri ca să putem simţi ziua liberă cu adevărat. În familie. Nouă ne plac foarte mult mesele în familie şi cele mai multe sunt de obicei duminica. E o stare şi o atmosferă tare frumoasă, nu degeaba nu ştim cum trece timpul şi ne pare rău că se termină ziua.
Când eram mai mici era o mare bucurie, gălagie, noi suntem o familie mare (5 fraţi) deci vă daţi seama cam cum era la masă. Mama trebuia să fie atentă la 5 deodată, să pregătească masa, să ne mulţumească pe toţi. Pentru că trebuie să vă spunem că eram cam mofturoşi. Unul nu vrea lapte, altuia nu îi place smântâna, muştarul sau oţetul în mancare, altul vrea orezul dar fără carne, ciorba fara legume şi tot aşa. Dar ea ştia ce să facă şi se descurca de minune >3< Ce amintiri frumoase! Anii au trecut, noi am crescut, ne-am maturizat, fiecare a luat-o pe drumul lui, nu mai stăm impreună în apartamentul cu 5 camere de la Piaţa Uniiri, dar aşa mult ne bucurăm când ne întalnim ! Gaşca s-a micşorat, Iolanda şi fratele mai mic, Valentin, nefiind în ţară, ne întâlnim doar noi ceilalţi trei, fiecare cu căţel şi purcel bine-nţeles şi stăm la poveşti. La noi în familie toţi gătim, probabil am moştenit această pasiune şi atunci când ne întâlnim fiecare aduce ceva, sau pregătim totul împreună. Şi ce puteam pregăti noi pentru brunch? Omletă desigur, de data acesta cu spanac şi pui. Dar şi nişte bruschete super bune şi rapide. Iţi fac poftă numai când le priveşti! Nouă ne-au plăcut foarte mult, sperăm sa va placă si vouă. Omletă cu spanac şi pui
Ingrediente:
4 ouă
2 linguri de lapte
1 mână de spanac (noi am folost baby spanac)tocat mărunt
1/2 bucată piept de pui, tras la tigaie cu condimente
sare, piper

1.Oăule se bat bine cu telul impreună cu cele două linguri de lapte. Se adaugă sarea şi piperul.
2.Într-o tigaie se pune spanacul cu o lingură de apă clocotită. Se lasă să se inmoaie si se pune peste compoziţia de ouă.Pieptul de pui se taie fâşii subtiri sau cubulete si se amestecă cu restul ingredientelor.
3.Se toarnă totul intr-o tavă (noi am folost o tavă rotundă de silicon), după care se introduce in cuptorul preincălzit pentru aproximativ 15 minute.

omleta la cuptor cu spanac si pui

omleta la cuptor cu spanac si pui

Bruschete cu mozarella, rosii şi ton

Ingrediente:
2 roşii
1 conservă de ton in ulei de măsline sau in suc propiu
1 bucată de mozarella proaspată
câteva frunze de busuioc proaspăt
sare, piper, ulei de măsline
1 căţel de usturoi
pâine sau bagheta

1.Pâinea sau bagheta se rumeneştese la cuptor, după care se freacă cu un căţel de usturoi.
2.Roşiile se taie cubuleţe. La fel şi tonul şi mozarella. Tocăm busuiocul şi îl amestecăm cu puţin ulei de măsline. Se amestecă toate ingredientele cu sare, piper şi ulei de măsline.
3. Se aşează frumos pe pâine şi se serveşte cu multa poftă 🙂

bruschete
Încheiem cu o trupă şi o melodie care nouă ne place foarte, foarte mult ♥

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


6 răspunsuri la Sunday brunch cu omletă şi bruschete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.