Stockholm baguette cu gravlax

Inspiration Food Marathon continuă.Tema 4- Delicii suedeze.

Nils Holgersson, Abba, Ikea. Stieg Larsson, Akvavit, Ingmar Bergman. Vederi din Stockholm.Scurtă listă de clişee despre Suedia.
Reţeta noastră este simplă şi practică precum liniile unei canapele proiectată de un designer scandinav. Ne-am imaginat că luăm micul dejun la o cafenea în Stockholm şi în jurul unui ingredient tradiţional – gravlax (somonul marinat cu sare şi zahăr, parfumat cu mărar)- am construit o arhitectură modernă şi funcţională cu ajutorul unei baghete proaspete.

Sperăm să vă placă şi să ne sustineţi în continuare. Aşteptăm comentariile (şi like-urile) voastre aici, dar şi pe pagina noastră de facebook. Mulţumim mult!

Participăm la “Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux.
Ingrediente:
2 felii de gravlax (sau somon afumat, simplu)- cca 70g
1 ou fiert
1/2 baghetă neagră
salată verde, câteva inele de ceapă rosie
puţin unt, sare şi piper

pentru sos:
-2 linguri de maioneză
-1 linguriţă castraveciori muraţi, tocaţi mărunt
-1 linguriţă de capere, scurse şi mărunţite
-1 linguriţă de mărar verde proaspăt tocat

1.Mai intâi preparaţi sosul de maioneză, amestecând toate ingredientele. Puteţi prepara mai mult, puneţi la borcan şi ziua următoare salvaţi minute preţioase (pentru că veţi vrea să mâncaţi minunăţia asta din nou şi din nou…)


2.Ungeţi bagheta proaspătă cu puţin unt şi rumeniţi-o pe grill-ul electric. Aranjaţi somonul, stropit generos cu sos, apoi oul, inelele de ceapă şi salata. Şi din nou delicioasa maioneză. Fixaţi acoperişul de pâine crocantă şi gata, aveţi o baghetă fabuloasă.


Dacă aveţi la îndemână dvd-ul cu „The Girl with the Dragon Tattoo”, acum e momentul să-l vedeţi.Sau să începeţi cartea, dacă e cumva weekend şi nu e o problemă să vă inchideţi în casă pentru a termina lectura.
Să tot fie aşa zile!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


28 răspunsuri la Stockholm baguette cu gravlax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.