Pentru ca se fac simplu si rapid ♡♡.
Ne-am trezit ceva mai devreme si am pregatit o reteta noua de scones. De data aceasta am adaugat faina integrala si parmezan, o idee excelenta pentru un mic dejun sau un brunch. Am pus de un ceai si ne-am asezat la masa. Voi cu ce va rasfatati dimineata?
Ingrediente pentru aproximativ 12 scones:
120 g faina alba
80 g faina integrala
70 g unt dat pe razatoarea mare
1 lingurita praf de coptç
1 lingurita sare
100 ml lapte
3-4 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
1. Intr-un castron amestecam cele 2 feluri de faina, sarea si praful de copt.
2. Adaugam untul dat pe razatoare si framantam cu varfurile degetelor pana obtinem un aluat sfaramicios, apoi adaugam laptele si omogenizam aluatul. Il invelim in folie de plastic si il lasam la frigider timp de 10 minute.
3. Pe masa de bucatarie se pune faina si intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 2 cm grosime. Cu ajutorul unui pahar se taie aproximativ 12 scones, se aseaza intr-o tava pe o hartie de copt. Se coc aproximativ 10-12 minute.
Enjoy!
Pingback: 4 idei pentru un mic dejun sanatos | Sisters' Kitchen