Salată de vinete cu tahini

Salata de vinete suportă multe variaţiuni pe aceeaşi temă şi suntem în sezonul perfect pentru a ne bucura de cât mai multe dintre ele. O descoperire recentă este această reţetă, cu pastă de susan şi trebuie spus că ne-am inspirat dintr-o carte minunată,Culina Mundi.
Totuşi, versiunea noastră este mult diferită. Alte gusturi, ce să-i faci:).

Ingrediente:

200 gr vinete coapte şi tocate, după metoda tradiţională
2 linguri pasta tahini
1 lingura de ulei de soia sau floarea soarelui
1 căţel de usturoi
1 linguriţă zeamă de lămâie
1 lingura de ceapă roşie tocată fin

1. Ceapa se ţine în apă rece cu oţet, timp de 15 min.
2. Zdrobiţi căţelul de usturoi şi tocaţi-l mărunt, apoi adăugaţi-l la vinete.
3. Pentru a face salata, folosiţi un bol de sticlă sau ceramică. Frecaţi vinetele cu lingura de ulei şi zeamă de lămâie. Când încep să se albească adăugaţi şi pasta tahini şi continuaţi să amestecaţi până se omogenizează.
4. Presaraţi ceapă, amestecaţi din nou şi potriviţi de sare.
Asta e tot, simplu ca bună ziua şi gustos de-ţi lingi degetele!


Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Salată de vinete cu tahini

  1. Mihaela

    Imi place combinatia, cred ca in weekend asta mesteresc:D bravo fetelor

  2. dorina

    super reteta, nebunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *