Răsfaţă-ţi simţurile cu o reţetă simplă şi delicioasă: pancakes (clătite americane) cu fulgi de ciocolată şi sos de scorţişoară.
Savurează-le la micul dejun sau la o gustare dulce într-o după-amiază de weekend. Dacă vrei ceva mai aromat, poţi adăuga 1/4 linguriţă de scorţişoară, în compoziţie, odată cu făină…casa va fi cuprinsă de un miros încântător <3.
Am ales acest sos deoarece ne place foarte mult aroma scorţişoarei şi o adăugăm destul de des în mai toate preparatele dulci.
Aceasta este prima reţetă cu care participăm la Provocarea Dulce Romanie de pe blogului Kadiei.
Ingrediente pentru aproximativ 10 pancakes:
250 g făină
2 linguriţe rase de praf de copt
1/4 linguriţă bicarbonat
1 vârf de sare
3-4 linguri fulgi de ciocolată
4 linguri de unt
4-5 linguri de zahăr
2 ouă
1 cană de lapte (aproximativ 250 ml)
*** Sos de scorţişoară:
200 ml frişcă lichidă
3-4 linguri zahăr pudră vanilat
1 lingura scorţişoară
2 linguri unt
* Intr-un vas se pune la incalzit frişca împreună cu untul.
* Se adăugă zahărul pudră şi scorţişoară, amestecănd continuu până aproape de punctul de fierbere.
Pancakes:
1. Într-un castron, se cerne făina împreună cu bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Adăugăm zahărul şi amestecăm bine.
2. Se topeste untul. Se adăugă ouăle pe rând, laptele şi se amestecă bine cele 2 compozitii, până când se obţine o compoziţie densă, dar pufoasă.
Se lasă 20 de minute să se odihnească.
3. Se încinge o tigaie de teflon, se unge cu unt şi se pune cam jumătate de polonic de compoziţie. Când încep să se formeze bule, se întoarce pancake-ul. Se mai lasă 1 minut şi gata. Procedăm aşa până terminăm compoziţia.
Enjoy!
6 răspunsuri la Pancakes cu fulgi de ciocolată şi sos de scorţişoară