Odata cu sfarsitul verii, ne intoarcem cu mare drag la blogul nostru. Daca inca mai este cineva care se intreaba de ce nu mai suntem active pe blog, ei bine, amandoua lucram in bucatarii profesionale, ceea ce face ca timpul liber dedicat acestei pasiuni sa fie destul de limitat. Bun, aceste fiind spuse, sa trecem la reteta de azi, si anume jumari de oua cu jamon iberico – reteta absolut delicioasa, perfecta pentru micul dejun.
Ingrediente pentru 2 portii:
4 oua
100 g jamon iberico, taiat cubulete sau fasii
2 linguri de smantana
sare
piper
1 lingura de unt
Mod de preparare:
1. Se bat ouale intr-un castron si se amesteca cu smantana, sarea si piperul.
2. Jamonul se prajeste usor intr-o tigaie de teflon folosind doar jumatate de lingurita de ulei. Amestecam jamonul prajit cu compozitia de oua.
3. Se pune untul intr-o tigaie, se lasa sa se incalzeasca usor si se toarna ouale, iar pe masura ce se incalzeste amestecam dintr-o parte in alta, pana capata o textura moale si cremoasa. Nu uscate!
Pofta buna!
Cu drag,
Iolanda & Georgiana