Omletă umplută cu piure de verdeţuri

Verdeţurile proaspete ne aduc pe masă toată prospeţimea primăverii. Leurda are o aromă uşoară de usturoi, se poate folosi în stare proaspătă în salate, sau gătită sub formă de piureuri, supe, creme. Spanacul este una dintre cele mai bune legume, deoarece conţine o sursă importantă de acid folic. Aşadar, o cură cu legume verzi e numai bună în perioada asta.

omleta cu piure de verdeturi

Ingrediente:

4 ouă
500 g spanac
1 legătură leurdă
3 fire ceapă verde
2 linguri telemea rasă
2 linguri lapte
sare, piper
2 linguri ulei

1. Se spală leurda şi spanacul şi se opărăsc cca 5 minute.

2. Se trece prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se toacă. Se toacă ceapa verde şi se căleşte într-o lingură de ulei. Adăugăm verdeţurile tocate,sarea şi piperul.

3. Într-un castron batem ouăle împreună cu cele 2 linguri de lapte şi telemeaua.
Se face o omletă, întindeţi pe deasupra un strat de piure şi rulaţi.

omleta cu piure de verdeturi

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


12 răspunsuri la Omletă umplută cu piure de verdeţuri

  1. Super idee! Va pup, fetelor!

  2. Minunata… sa vedeti ce am programat si eu maine, poate facem schimb :))

  3. Eu din pacate nu prea ma impac cu spanacul, dar papa ptr ca stiu ca e sanatos 🙂
    Si uite asa imi place reteta voastra 😛
    Va pup!

    • Sisters' Kitchen

      Noua ne place foarte mult spanacul..asa ca profitam la maxim de el in perioada asta:D
      Sa incerci si sigur iti va placea!pupici Angela

  4. Aceste „clatite” din omleta si umplutura de leurda sunt super! Sunt adepta micului dejun sanatos si mai ales cel care are in componenta leurda/spanac. Va pup fetelor!

  5. super delicioasa omleta! Imi place tare mult prezentarea! :*

  6. Ador acest gen de omlete , iar ptr ca ati folosit leurda nu pot decat sa va zic : bravoooo!!!! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *