Verdeţurile proaspete ne aduc pe masă toată prospeţimea primăverii. Leurda are o aromă uşoară de usturoi, se poate folosi în stare proaspătă în salate, sau gătită sub formă de piureuri, supe, creme. Spanacul este una dintre cele mai bune legume, deoarece conţine o sursă importantă de acid folic. Aşadar, o cură cu legume verzi e numai bună în perioada asta.
Ingrediente:
4 ouă
500 g spanac
1 legătură leurdă
3 fire ceapă verde
2 linguri telemea rasă
2 linguri lapte
sare, piper
2 linguri ulei
1. Se spală leurda şi spanacul şi se opărăsc cca 5 minute.
2. Se trece prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se toacă. Se toacă ceapa verde şi se căleşte într-o lingură de ulei. Adăugăm verdeţurile tocate,sarea şi piperul.
3. Într-un castron batem ouăle împreună cu cele 2 linguri de lapte şi telemeaua.
Se face o omletă, întindeţi pe deasupra un strat de piure şi rulaţi.
Poftă bună!
12 răspunsuri la Omletă umplută cu piure de verdeţuri