Omletă umplută cu piure de verdeţuri

Verdeţurile proaspete ne aduc pe masă toată prospeţimea primăverii. Leurda are o aromă uşoară de usturoi, se poate folosi în stare proaspătă în salate, sau gătită sub formă de piureuri, supe, creme. Spanacul este una dintre cele mai bune legume, deoarece conţine o sursă importantă de acid folic. Aşadar, o cură cu legume verzi e numai bună în perioada asta.

omleta cu piure de verdeturi

Ingrediente:

4 ouă
500 g spanac
1 legătură leurdă
3 fire ceapă verde
2 linguri telemea rasă
2 linguri lapte
sare, piper
2 linguri ulei

1. Se spală leurda şi spanacul şi se opărăsc cca 5 minute.

2. Se trece prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi se toacă. Se toacă ceapa verde şi se căleşte într-o lingură de ulei. Adăugăm verdeţurile tocate,sarea şi piperul.

3. Într-un castron batem ouăle împreună cu cele 2 linguri de lapte şi telemeaua.
Se face o omletă, întindeţi pe deasupra un strat de piure şi rulaţi.

omleta cu piure de verdeturi

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


12 răspunsuri la Omletă umplută cu piure de verdeţuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.