Începem săptămâna cu forţe proaspete şi cu un mic dejun bun şi săţios: omletă cu zucchini. Zucchini sau courgutte sunt cei mai populari printre dovleceii de vara din America Centrala si Europa. Ei apartin familiei cucurbitaceelor şi nu conţin grăsimi saturate sau colesterol. Dovleceii Zucchini sunt o foarte bună sursa de potasiu, vitamine A şi C dar şi minerale precum fier, mangan, fosfor şi zinc. Si se pot consuma şi în stare crudă, ca si castraveţii.
V-am oferit suficiente motive pentru a adăuga zucchini pe lista de cumpărături? 🙂
Pont! Alegeţi zucchini mici spre medii, cu învelişul lucios, verde închis şi tare.
Ingrediente:
1 zucchini potrivit ca şi dimensiune
2 ouă
1 căţel de usturoi pisat sau dat pe razatoare
2-3 linguri lapte sau smântână lichidă
sare, piper după gust
oregano 1 vârf
brânză telemea-optional
1. Se curăţa de coajă zucchini, apoi se taie rondele subţiri şi se pune într-o farfurie pe care o acoperim cu folie de plastic.
Se introduce în cuptorul cu microunde la putere maximă pentru 3-4 minute.
2. Între timp se bat cu ţelul ouăle, se adăugă smântâna sau laptele, sarea, piperul şi oregano.
3. Se pune la încins o tigaie cu 2 linguri ulei de măsline. Se pun rondelele de zuchinni si usturoiul, după care se toarnă amestecul de ouă. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă la foc mic, 3-4 minute, după care cu ajutorul unei farfurii o întoarcem şi o rumenim şi pe partea cealaltă.
Poftă bună şi o săptămână cât mai frumoasă!
10 răspunsuri la Omletă cu zucchini (dovlecei)