O amintire dintr-un weekend răcoros de toamnă, petrecut undeva în Argeş. În bucătărie soba mocnea somnoros, băieţii sporovăiau la o ţuică fiartă şi timpul părea oprit în loc.
Cu o zi în urmă luasem de la alimentara din sat nişte cârnaţi debretin mai groşi, cartofi şi ouă; mai aveam şi legume luate din piaţă, de la Bucureşti.
Pe plita sobei, veche de zeci de ani, am pus o cratiţă cu 2 degete de apă, în care am lăsat cârnaţii să fiarbă molcom (cam o oră). I-am împuns cu furculiţa din loc în loc şi astfel am scăpat de surplusul de grăsime. Am scurs apa după ce s-au fiert şi i-am lăsat într-un vas ceramic, la cald, să se coacă puţin la exterior.
Pentru cartofii cu ou ar trebui să avem o secţiune pe blog „Amintiri din copilărie”. Fie că rămâneau cartofi prăjiţi de pe la cină, fie îi pregăteam anume pentru asta, asta era un deliciu când eram copii – adică şi acum. Cartofii prăjiţi crocanţi amesteca cu câteva ouă bătute ca pentru omletă şi se călesc puţin într-o tigaie: asta e tot, mai bun de atât nu se poate!
Am servit cârnatul cu pâine neagră şi muştar cu hrean, iar la cartofi am pregătit şi o salată asortată. Am vrea să avem o sobă cu lemne şi în apartament şi să fie weekend mereu…
10 răspunsuri la Mic dejun rustic:Cârnat cu muştar,cartofi cu ou şi salată