Frittata cu sparanghel si branza

Frittata este potrivita pentru micul dejun, ca o gustare la munca, sau numai buna pentru brunch-ul de duminica. Este un fel de omleta pufoasa, versatila, excelenta atunci cand aveti branzeturi ramase prin frigider. Ei bine, sunt multe variante ale frittatei, insa noi ne-am oprit la varianta simpla, si anume cea pregatita doar la cuptor. Pentru reusita unei delicioase frittate, este foarte importanta temperatura cuptorului. Ideal este sa preincalziti cuptorul la 180 de grade, chiar in momentul cand va apucati de treaba. Pofta buna!


Ingrediente:

• 5 oua batute
• 2 linguri smanatana
• 1 legatura de sparanghel verde, curatat si fiert la aburi
• ceapa verde, tocata marunt
• branza telemea
• 1-2 linguri ulei de masline
• sare, piper
{ noi am pus si vreo 3 cartofi ramasi de la cina }

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie de fonta se incinge uleiul.
2. Intr-un bol se bat ouale cu smantana, sarea si piperul.
3. Se pune sparanghelul in tigaia incinsa si turnam compozitia de oua, presarand branza sfaramitata pe deasupra.
4. Tigaia se introduce in cuptorul preincalzit la 175-180 de grade, pe treapta din mijloc.
5. Se lasa la cuptor aproximativ 10-12 minute.

Enjoy!

Cu drag,
Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.