French toast cu banane

French toast pentru zilele de răsfăţ, o reţetă numai bună alături de o cană de cafea sau un ceai. Şi nu, nu este de origine franţuzească deşi numele sugerează acest lucru ci îşi are rădăcinile în America de Nord şi Europa. În Spania se numesc torrijas şi se pregătesc de Paşti…ciudat, nu-i aşa? :)). La noi se cunosc ca şi friganele. Cu toţii ne aducem aminte de ele din copilărie, era dulcele rapid şi bun.
Pentru astăzi am ales o variantă cu banane şi un pic de ciocolată…of course :D.

french toast cu banane

french toast cu banane

Ingrediente (2 porţii) :
250 ml lapte
2 linguri de zahăr
2 ouă
4 felii de pâine
50 g unt
1 varf de scortisoară
2 banane mai mici
2 linguriţe de ciocolată rasă

1. Se pune într-un castron laptele şi în alt castron se pun ouăle bătute. Feliile de pâine se înmoaie în lapte, se dau prin oul bătut şi se pun într-o tigaie cu untul la prăjit, până prind o crustă uşor aurie.

french toast cu banane

french toast cu banane

2. Bananele tăiate felii subţiri, se pun între 2 felii de pâine, se presează puţin şi se mai lasă pe foc 1-2 minute. Se serveşte cald cu ciocolată rasă.:)

french toast cu banane

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la French toast cu banane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.