În weekend ne-am răsfățat cu aceste cornuri delicioase! Vreți și voi? Atunci musai trebuie încercată rețeta noastră. Se pot folosi diverse umpluturi, după preferință… 🙂 Sunt ideale la micul dejun lângă un pahar cu lapte 🙂
Ingrediente:
- 500g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 250ml lapte
- 80g unt
- 5 linguri zahăr
- 1 praf de sare
- umplutură:
- 1 borcan dulceață
- 1 mână de nucă tăiată mărunt
- pentru uns cornurile: 1 ou, 1 lingură de lapte
Preparare:
- Drojdia se dizolvă cu o lingură de zahăr și o lingură de făină în 50 ml lapte căldut. Se pune la crescut 30 de minute.
- Untul și zahărul se amestecă în restul de lapte căldut.
- Într-un bol, amestecăm făina cernută, sarea, drojdia dizolvată și amestecul de lapte, unt și zahăr.
- Se frământă bine până ce aluatul se desprinde de pe maini și de pe vas. Apoi se pune aluatul la un loc căldut pentru aproximativ 1 oră.
- Într-un castron amestecăm dulceața și nucile mărunțite.
- După ce aluatul a crescut, se pune pe masă presărat cu făină. Se taie în 4 bucăți.
- Se ia câte o bucată de aluat, se întinde cu sucitorul o foaie cam de 1/2 cm grosime. Aceasta se taie în 4 sau 5 triunghiuri și pe fiecare se pune 1 linguriță rasă de umplutură.
- După aceea se rulează fiecare, formând cornuri, care se lasă să crească 20 de minute.
- Se ung cu ou, se presară puțin zahăr și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Se introduc în cuptorul preîncălzit, unde se coc aproximativ 35 de minute.
Poftă bună!
8 răspunsuri la Cornuri umplute cu dulceaţă de gutui şi nuci