Duminică ne-am răsfăţat cu aceste batoane de ovăz bune rău. Sunt o idee excelentă de mic dejun, sunt sănătoase şi săţioase.
Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz
- 50-60 g amestec de seminţe – noi am pus seminţe de floarea soarelui, de in, de dovleac
- 1 mână de stafide
- 6 linguri de miere
- 70 g zahăr brun
- 100 g unt
Preparare:
- Într-un bol punem fulgii de ovăz. Adăugăm stafidele şi seminţele.
- Untul se pune la topit, după care adăugăm mierea şi zahărul. Amestecăm până se topeşte.
- Compoziţia obţinută se toarnă peste amestecul de fulgi şi seminţe. Amestecăm bine.
- Într-o tavă mai mică decât tava clasică de aragaz, turnăm compoziţia şi nivelăm cu o spatulă.
- Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se ţine 35 de minute la foc potrivit.
- Când este gata se lasă să se răcească 20 minute, apoi se taie în pătrăţele sau romburi.
Poftă bună! Voi ce mâncaţi de obicei la micul dejun?