Tocăniţă de cartofi cu carne de porc şi cimbru

Începem săptămâna cu o mâncare foarte populară în România. Există multe variante, care mai de care mai bună, dar noi ne-am oprit la varianta care este foarte apreciată la noi în familie… o tocăniţă simplă de cartofi cu carne de porc şi cimbru. Da, aşa ne place nouă: D

Ingrediente:
700 g pulpa de porc
1,200 kg cartofi
1-2 cepe potrivite
1 lingura de cimbru uscat
5-6 linguri de ulei
250 ml suc de roşii proaspăt
sare, piper, boia dulce

1. Carnea se taie cuburi, se spală, se şterge cu un prosop de bucătărie şi se pune la călit în 5-6 linguri de ulei. Ceapă se taie solzişori şi se căleşte împreună cu carnea. Se adăugă cimbrul.

2. Se adăugă cartofii tăiaţi cuburi mari, apoi se pune apă fierbinte. Apă trebuie să acopere un pic carnea.

3. Se acoperă cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic, până când scade şi carnea este fragedă.
4. Sucul de roşii se adăugă când carnea este aproape fiartă.

Se potriveşte de sare, piper şi un vârf de boia dulce.
Se stinge focul şi se presară pătrunjel peste tocăniţă


Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *