Tigaie de iepure cu vin alb

Vă veţi întreba de unde atâta iepure, şi aveţi dreptate să o faceţi pentru că nu se găseşte pe toate drumurile. Din păcate, am zice noi. Noroc că avem o sursă (secretă!). Dar, la o adică, se mai găseşte şi prin hypermarket, de regulă printre congelate. Aşa că, dacă v-am făcut cumva să începeţi renegocierea relaţiei cu obraznicul Bugs Bunny, lucrurile pot fi duse la bun sfârşit- cum ar fi această tigaie, poate mai puţin obraznică, dar la fel de provocatoare.
iepure

Ingrediente:
500 gr bucăţi de iepure (orice, pulpe, spate)
1 foaie de dafin
2 căţei de usturoi
1 pahar de vin alb sec
1 ceaşcă de apă
câteva boabe de piper (negru, verde)
ulei de măsline, sare, piper, cimbru, pătrunjel proaspăt

1.Iepurele se taie în bucăţi mici, cu tot cu os (e un prilej bun să folosiţi bucăţile care astfel sunt mai greu de mâncat, cum sunt coastele).
iepure
2.Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline, puneţi iepurele, asezonaţi şi lăsaţi să se rumenească pentru câteva minute. Când carnea a căpătat o culoare frumoasă, adăugaţi cimbrul, dafinul şi boabele de piper. Amestecaţi, turnaţi vinul şi apa, apoi acoperiţi cu un capac. Tineţi pe un foc mediu timp de 20-25 de minute.

iepure
3.Tocaţi usturoiul, ridicaţi capacul şi presăraţi-l peste carne, apoi mai lăsaţi tigaia incă 5 minute, pe foc mic.
4.La final împrospătaţi tigaia cu pătrunjel verde. Serviţi cu piure de cartofi -sau cu legume sote- şi sosul din tigaie, deglasat.
iepure
Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


12 răspunsuri la Tigaie de iepure cu vin alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.