Tigaie de iepure cu vin alb

Vă veţi întreba de unde atâta iepure, şi aveţi dreptate să o faceţi pentru că nu se găseşte pe toate drumurile. Din păcate, am zice noi. Noroc că avem o sursă (secretă!). Dar, la o adică, se mai găseşte şi prin hypermarket, de regulă printre congelate. Aşa că, dacă v-am făcut cumva să începeţi renegocierea relaţiei cu obraznicul Bugs Bunny, lucrurile pot fi duse la bun sfârşit- cum ar fi această tigaie, poate mai puţin obraznică, dar la fel de provocatoare.
iepure

Ingrediente:
500 gr bucăţi de iepure (orice, pulpe, spate)
1 foaie de dafin
2 căţei de usturoi
1 pahar de vin alb sec
1 ceaşcă de apă
câteva boabe de piper (negru, verde)
ulei de măsline, sare, piper, cimbru, pătrunjel proaspăt

1.Iepurele se taie în bucăţi mici, cu tot cu os (e un prilej bun să folosiţi bucăţile care astfel sunt mai greu de mâncat, cum sunt coastele).
iepure
2.Încingeţi 2 linguri de ulei de măsline, puneţi iepurele, asezonaţi şi lăsaţi să se rumenească pentru câteva minute. Când carnea a căpătat o culoare frumoasă, adăugaţi cimbrul, dafinul şi boabele de piper. Amestecaţi, turnaţi vinul şi apa, apoi acoperiţi cu un capac. Tineţi pe un foc mediu timp de 20-25 de minute.

iepure
3.Tocaţi usturoiul, ridicaţi capacul şi presăraţi-l peste carne, apoi mai lăsaţi tigaia incă 5 minute, pe foc mic.
4.La final împrospătaţi tigaia cu pătrunjel verde. Serviţi cu piure de cartofi -sau cu legume sote- şi sosul din tigaie, deglasat.
iepure
Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


12 răspunsuri la Tigaie de iepure cu vin alb

  1. Iti dai seama ca am venit repede sa vad !! 😉 Eu nu am vazut de cumparat la noi , insa sunt norocoasa ca tati meu creste iepurasi 😉 si de cand ma stiu mananc carne de iepure !! E grozav de buna !!! Ce ma bucur ca ati gatit si voi iepuras !! 🙂
    O zi frumoasa va doresc , harnicutelor !!

    • Sisters' Kitchen

      Pai si noi la fel,am vrut sa vedem si varianta ta:D.Mai si noi avem noroc ca avem de unde cumpara…e atat de buna!
      te pupam, o zi frumoasa si tie*

  2. DiaMar bucataria galbena

    A trecut multa vreme de cand nu am mancat iepuras coconas,dar daca gasesc atunci….
    Pupici!

  3. Aoleu ce pot sa vad aici! Super decicios.. zau!

  4. Arata superb, si cand vad patrunjelul… superb! Cum se zice imi ploua in gura :))

  5. Hakuna Matata

    Iepure proaspat am gasit eu la Auchan, cu totul intamplator. Numai bine ca am cumparat o caserola si ma intrebam cum sa il gatesc. Cei de la raionul de carne mi-au spus ca aduc mai mereu. Aveau si alt pasaret mai rar (prepelite, de exemplu, si nu congelate!), asa ca…aviz amatori. Multzam de reteta, maine execut . 🙂

  6. victor

    Nu am avut vin alb e vreo problema daca pun rosu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *