Shaorma rapida de pui

Caldura mare, mon cher! Astazi va propunem o reteta perfecta pentru zile caniculare. Ideale sunt si supele reci si salatele, dar din cand in cand o shaorma nu face rau nimanui, nu-i asa? Dar de ce sa nu o pregatim in casa? Dupa hamburgeri home made, iata ca a sosit si randul shaormei. Sigur ca exista multe variante de a o pregati in casa, dar tinand cont de caldura de afara si lipsa timpului liber, noi am ales o varianta rapida. Rezultatul? Dupa parerea noastra, bun, bun, bun !

shaorma de pui

Ingrediente pentru 2 shaorme:
200-250 g piept de pui sau pulpe dezosate – carnea se taie in bucati mici
100 ml iaurt gras
1 catel de usturoi
sare, piper, boia iute, ulei de masline, turmeric – optional
salata verde sau varza (dupa preferintele fiecaruia), rosii, ceapa rosie – toate taiate julien, mai putin rosiile
castraveti murati – optional
2 lipii – se gasesc in comert
Pentru sos:
100 ml iaurt gras amestecat cu putina smantana, 1-2 catei de usturoi pisati

Mod de preparare:

1. Intr-un castron mare amestecam iaurtul cu sarea, piperul, boia, turmericul, 1 lingura de ulei de masline si foarte putin usturoi pisat. Adaugam carnea spalata si curata de grasime (daca e cazul). Acoperim castronul si se lasa la marinat in jur de 3 ore.
2. Pentru sosul de iaurt cu usturoi, se piseaza 2 catei de usturoi, se freaca cu putin ulei si sare, dupa care se toarna iaurtul deja amestecat cu smantana. Se amesteca bine si se lasa la frigider pana in momentul servirii.
3. Intr-o tigaie punem la incins 1 lingura ulei de masline, dupa care punem bucatile de pui. Se trag la tigaie cateva minute.
4. La fiecare lipie se face cate un buzunarel si se aseaza salata/varza, rosiile, castravetii, putin sos, si deasupra am pus puiul. Si gata shaorma noastra! Nu uitati sa mai adaugati niste sos din cand in cand. šŸ™‚

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *