Îi spunem „în stil indian” datorită condimentelor folosite şi laptelui de cocos, cele care oferă o notă exotica acestei reţete, care, altfel, conţine ingrediente pe care le folosim des în bucătăria noastră: ciuperci şi pui.
Ingrediente (4 porţii):
1 pui zdravăn
1 kg ciuperci (aici avem champignons şi pleurotus, care pot fi găsite oriunde)
1 linguriţă chimen
1 linguriţă coriandru
1 linguriţă turmeric
1 lingura mustar
1 lingură pastă de ardei
1 ceapă
2 căţei de usturoi
200 ml lapte cocos
ulei pentru prăjit
sare, piper, verdeaţă
1.Tăiaţi puiul în două jumătăţi, pe care le veţi găti fie la cuptor, fie într-un vas solid şi încăpător pe aragaz.
2.Într-un mojar, amestecaţi chimen şi coriandrul şi pisaţi-le bine. Strecuraţi printr-o sită şi impărţiţi cantitatea din două. În acelaşi mojar, pisaţi un căţel de usturoi, frecaţi cu sare, piper, muştar şi jumătate din cantitatea de condimente de mai sus. Frecaţi bine puiul cu acest amestec şi lăsaţi-l la marinat o oră.
3.În acest timp, curătaţi ciupercile si, dacă sunt prea mari sau de dimensiuni inegale, tăiaţi-le în bucăţi cât de cât egale.
4.Căliţi ceapa într-o tigaie, apoi adăugaţi restul de condimente pe care le-aţi măcinat în mojar, pasta de ardei şi căţelul de usturoi rămas, tocat. Amestecaţi pe foc potrivit cca 2 minute, apoi adăugaţi ciupercile.
5.Puiul se prăjeste în ulei pe toate părţile si fie se lasă in vasul de pe aragaz, la foc mic, fie se transferă la cuptor (un vas tajine este excelent in acest caz).
E gata atunci când e rumen, crocant şi sucurile eliberate nu mai sunt roşiatice.
Păstraţi-l cald.
6.Dacă ciupercile şi-au eliberat lichidul şi acesta s-a evaporat, adăugaţi laptele de cocos şi amestecaţi continuu, până ce se omogenizează sosul – va fi un fel de curry. Potriviţi de sare şi piper, apoi lăsaţi să scadă pe foc mic, 7-10 minute.
Serviţi puiul porţionat cu aceste ciuperci inmirezmate exotic. E o nebunie, ca la Bollywood.
Poftă bună!
8 răspunsuri la Pui în stil indian cu ciuperci