Pui fript “Butterfly”

Puiul preparat astfel este un „classic” al iesirilor noastre la picnic. Denumirea „butterfly” vine de la felul in care va fi taiat, amintind de un fluture. E simplu de preparat, sanatos si extrem de delicios. Pentru ca veti folosi un pui de mici dimensiuni, poate fi o portie pentru o singura persoana, doua cel mult. Daca il preparati in casa, e recomandabil sa o faceti cu ajutorul unui dublu-grill.

Ingrediente:

  • 1 pui mic, 4-500 de grame
  • 1 legatura cimbru
  • 1 lingura coriandru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingura turmeric
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • Sare si piper

Preparare:

  1. Puiul se curata, se spala si se sterge bine cu un prosop absorbat.

Intr-un mojar, pisati usturoiul, adaugati cimbrul si restul de condimente si frecati amestecul rezultat cu ulei de masline pana obtineti o pasta omogena.


  1. Folosind o foarfeca de bucatarie, taiati spatele puiului de la un capat la altul, rasuciti pulpele si presati-l cu dosul palmei, aplatizandu-l.Marinati puiul cu pasta de condimente intr-un castron sau o farfurie incapatoare. E bine sa il tineti la marinat, la rece, minim o ora (peste noapte e si mai bine).



  1. Incingeti gratarul. Presarati putina sare grunjoasa si adaugati puiul, apoi acoperiti cu cealalta jumatate a gratarului incins. In acest fel, caldura vine din doua directii si nu va fi nevoie sa il intoarceti. Daca nu aveti un gratar dublu, acoperiti cu 2 straturi de folie de aluminiu si plasati deasupra o tigaie de fonta pe care o incingeti in prealabil. In aceasta varianta, va trebui totusi sa intoarceti puiul macar o data.

Sucurile care se scurg pot fi colectate si, folosind o pensula, se poate unge puiul. In functie de gratarul folosit, va fi gata in 20-25 de minute. Daca puiul e mai mare decat am recomandat noi, va trebui sa ajustati timpul in consecinta.

La final, pielea trebuie sa fie crocanta si carnea frageda. Inainte sa il serviti, lasati puiul intr-un vas acoperit cu folie de plastic; astfel, sucurile vor ramane inauntru si va fi mai gustos.

Ciabatta cu masline sau o bagheta crocanta alaturi de cateva frunze de salata vor fi bune prietene cu puiul acesta. Nu va sfiiti sa adaugati si un sos dulce-acrisor, tzatziki sau alioli.

Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Pui fript “Butterfly”

  1. Anonymous

    Buna fetelor, m-ati lasat fara cuvinte…mi s-a facut o pofta! Andreea B.

  2. Sisters'Kitchen

    Buna Andreea, incearca si tu reteta….si va trece:) multumim

  3. Emily

    super delicios ♥
    si mie tot puii micuti imi plac 🙂
    Va pup fetelor si va doresc sa aveti o primavara superba! La multi ani! ♥

  4. Sisters'Kitchen

    Multumim,Emily….sunt foarte draguti si gustosi asa micuti:D.Te pupam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *