O mancare simpla si rapida, perfecta pentru o zi de miercuri. Desi ne planificam meniul saptamanii si incercam sa-l respectam, uneori mai si improvizam. Uite asa a ajuns pe masa reteta de azi, pe care am facut-o cu ce am gasit prin frigider.
Ingrediente pentru aproximativ 3 portii:
● 1 piept de pui mare (500 grame)
● 1 ceapa (mare)
● 2 catei de usturoi
● 2 zucchini
● 2 linguri ulei de masline extravirgin
● 1 lingurita cu varf pudra de ghimbir
● 1 lingurita cu varf pasta de ardei iute ( puteti inlocui cu pasta de ardei dulce, in caz ca nu vreti ca mancarea sa fie prea picanta)
● 2 linguri pasta de rosii ( passata)
● 1 pahar (200 ml) supa de pui sau de legume
● sare , piper
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul bine incins, pana se inmoaie.
2. Se adauga usturoiul taiat subtire impreuna cu pieptul de pui. Cand puiul este rumenit, se adauga pudra de ghimbir si se lasa 5 minute pentru a-si elibera aroma.
3. Zucchinii se spala si se taie cuburi, dupa care ii adaugam peste pui.
4. Adaugam pasta de ardei iute impreuna cu pasta de rosii, sarea , piperul. Acum puteti adauga un pahar de supa de legume sau de pui, in functie de ce aveti la indemana. Se lasa la foc potrivit aproximativ 25 de minute, pana scade sosul un pic.
Pofta buna!
Cu drag,
Iolanda & Georgiana Voinea