Cotlet de porc cu piure de morcovi

O friptura de porc bine facuta si aromata care se pregateste destul de rapid ( mai ales daca o lasati la marinat  din timp).  Pentru ca trecuse ceva timp de cand nu mai mancasem o buna bucata de carne, ne-am gandit gandit sa cautam ceva simplu, care nu necesita ore intregi de stat langa cuptor. Zis si facut! Am gasit aceste cotlete care ne-au cat pe spate. Enjoy!

Cotlet de porc cu piure de morcovi

Ingrediente:

• 2 cotlete de porc, aproximativ 250-300 g fiecare bucata ( cu os, grasime si soric?)

• 1 cartof

• 4 morcovi

• 3 linguri de unt

• 3 linguri de lapte

• 2 catei de usturoi, curatati si pisati

• sare,piper, boia dulce, cimbru, 1 lingura ulei de masline

Cotlet de porc cu piure de morcovi

Mod de preparare:

1. Carnea se asezoneaza cu sare, piper, usturoiul pisat si ulei de masline. Se pune intr-o punga de plastic, se inchide ermetic si se lasa la frigider timp de 1 ora.

2. Morcovii si cartofii se spalate, se curata si se tape cubulete. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand  s-au inmuiat se scurg  de apa si se paseaza impreuna cu untul sí laptele. Se potriveste de sare si piper.

3. Carnea  se scoate  din frigider si se curata de marinada.

4. Punem  feliile de carne unse cu putin ulei de masline in tigaia bine incinsa si le lasam aproximativ 5 minute pe o parte si alte 4-5 minute pe cealalta parte, in functie de grosimea carnii.

5. In cuptorul preincalzit se pun cele 2 bucati de friptura  si se lasa aproximativ 5 minute la 160-170 grade. Se servesc cu piureul de morcovi si o salata (in cazul nostru de spanac cu putina ceapa).

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *