Ciolan de porc la cuptor

Incepem postarea prin a le ura tuturor romanilor un sincer La multi ani! Daca anul trecut am pregatit varza calita cu coasta afumata, iata ca anul acesta am omis atat varza calita cat si traditionala fasole. Lasam la libera alegere garnitura pentru acest ciolan. Noi am optat pentru cativa cartofi la cuptor si o salata de varza cu seminte de chimen.

Ingrediente:

1 ciolan de porc crud de aproximativ 1,5 kg
500 ml apa clocotita
1 capatana de usturoi + 4 catei de usturoi
boabe de piper
sare, boia dulce
1 foaie de dafin
1 ceapa
1 pahar de vin alb

Mod de preparare:

1. Sioricul ciolanului se curata bine, in caz ca mai are urme de par. Apoi se toarna peste el apa clocotita.
2. Se usuca cu ajutorul unui servet de bucatarie. Se cresteaza cu un cutit bine ascutit si punem din loc in loc cativa catei de usturoi si boabe de piper.
3. Se condimenteaza cu sare, iar boiaua se pune doar pe partea cu carne, nu pe soric.
4. Intr-o tava termorezistenta, se pune ceapa taiata in patru, capatana de usturoi taiata pe jumatate, foaia de dafin si se torna paharul de vin + 1/2 cana de apa.
5. Ciolanul se aseaza in mijloc, cu osul in jos, in asa fel incat soricul sa nu atinga tava, pentru a ramane crocant.
6. Se introduce in cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 2 ore. Din cand in cand ciolanul se stropeste cu sosul din tava.
7. Dupa ce au trecut cele 2 ore, se ridica temperatura la 220 de grade pana ce soricul devine crocant.

Pofta buna!

Cu drag,

Iolanda & Georgiana

Ps. pentru aceasta reteta ne-am inspirat de Aici ­čśë

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *