Gălbiorii aceştia au fost cumpăraţi de pe marginea drumului, pe un preţ de nimic (10 lei kg). Merg foarte bine la tigaie, cu paste, cu orez şi cu (aproape) tot ce îţi trece prin cap.
Ingrediente (4 portii)
1 kg gălbiori
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
1/2 pahar de vin alb sec
2 linguri smântână
50 gr unt
1 linguriţă turmeric (opţional)
sare, piper
4 ouă
1.Într-o tigaie solidă se încălzeste untul şi se pune ceapă la călit, tăiată pestişori. Adăugaţi praful de turmeric, dacă folosiţi. Gălbiorii, curăţaţi bine cu o pensulă (sau spălaţi rapid, dacă vreţi neapărat), se adaugă în tigaie şi se călesc vreo 5 minute la foc potrivit. Stingeţi cu vin alb, aşteptaţi să se evapore alcoolul, adăugaţi şi usturoiul, potriviţi de sare şi piper, apoi amestecaţi totul în tigaie cu smântână, vreo 2 minute. Lăsaţi undeva la cald.
2.Prăjiţi ouăle. Tăiaţi patrunjelul mărunt şi presăraţi-l cu generozitate peste tocaniţă de gălbiori.
Serviţi cu oul ochi deasupra şi poate scoateţi de undeva şi nişte caşcaval, de ras peste minunăţia asta.
Poftă bună!
16 răspunsuri la Tocaniţă de gălbiori cu ou ochi