Mancărică de spanac cu ochiuri

În pieţe a început să apară spanacul de primăvară şi aici vă oferim o reţetă bună pentru prânzul din weekend. Ochiurile sunt prăjite împreună cu puţină ceapă, pentru un plus de savoare.
Bine ai venit primăvară! Zâmbiţi şi bucuraţi-vă de fiecare clipă.

Mancarica de spanac cu ochiuri

Ingrediente (2 porţii)
500 gr Frunze de spanac
4 ouă
1 ceapă
1 lingură de unt
1 căţel de usturoi
2 linguri de pastă de ardei cu roşii
Sare, piper

1.Pentru început, opăriţi spanacul, cca 2 minute, apoi îl puneţi la scurs.
Mancarica de spanac cu ochiuri
spanac 3
2.Tocaţi ceapa. Jumătate din cantitate se pune la călit în unt, într-o cratiţă.
Mancarica de spanac cu ochiuri
spanac 6
3.Spanacul opărit se toacă, de mână sau cu ajutorul unui robot. Piureul obţinut se pune peste ceapa călită, se amestecă de câteva ori, se codimentează, apoi se adaugă şi usturoiul mărunţit, împreună cu pasta de ardei şi roşii. Se lasă să scadă, până nu mai avem zeamă în cratiţă.
spanac 4
spanac 5
4.Într-o tigaie, călim restul de ceapă in ulei. Când devine transparent punem ochiurile la prăjit.
Serviţi mancărica de spanac cu ochiuri deasupra si pâine neagră.
spanac 7
spanac 8
Poftă bună! Vă dorim o primăvară iubăreaţă!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


10 răspunsuri la Mancărică de spanac cu ochiuri

  1. Voi ați adus primăvară în farfurie. O primăvară frumoasă vă doresc!

  2. Vorba Alinei, a venit primavara si in meniul vostru! Bun!! <3

  3. Foarte bun spanacul!!O primavara minunata va doresc!

  4. O mancare sanatoasa, gustoasa si de primavara! Foarte buna ideea cu ochiurile prajite pe „pat de ceapa”.

  5. Clasica rețeta asta! Printre favoritele nostre 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *