În pieţe a început să apară spanacul de primăvară şi aici vă oferim o reţetă bună pentru prânzul din weekend. Ochiurile sunt prăjite împreună cu puţină ceapă, pentru un plus de savoare.
Bine ai venit primăvară! Zâmbiţi şi bucuraţi-vă de fiecare clipă.
Ingrediente (2 porţii)
500 gr Frunze de spanac
4 ouă
1 ceapă
1 lingură de unt
1 căţel de usturoi
2 linguri de pastă de ardei cu roşii
Sare, piper
1.Pentru început, opăriţi spanacul, cca 2 minute, apoi îl puneţi la scurs.
2.Tocaţi ceapa. Jumătate din cantitate se pune la călit în unt, într-o cratiţă.
3.Spanacul opărit se toacă, de mână sau cu ajutorul unui robot. Piureul obţinut se pune peste ceapa călită, se amestecă de câteva ori, se codimentează, apoi se adaugă şi usturoiul mărunţit, împreună cu pasta de ardei şi roşii. Se lasă să scadă, până nu mai avem zeamă în cratiţă.
4.Într-o tigaie, călim restul de ceapă in ulei. Când devine transparent punem ochiurile la prăjit.
Serviţi mancărica de spanac cu ochiuri deasupra si pâine neagră.
Poftă bună! Vă dorim o primăvară iubăreaţă!
10 răspunsuri la Mancărică de spanac cu ochiuri