Mancare de mazare cu coasta afumata

Mancarea de mazare cu coasta afumata este gustoasa, satioasa si ideala pentru anotimpul rece. Mazarea are un continut mic de calorii, dar o multime de fibre, proteine si fitonutrienti.
Ramasese prin congelator o punga cu mazare pusa din primavara, si tocmai ce ne pricospisem cu o bunatate de coasta afumata, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am incropit o mancare perfecta pentru zilele reci.

Ingrediente:

• 1 kg mazare verde congelata
• 700 g coasta afumata, taiata in bucati mai mici
• 2 cepe
• 2 morcovi
• 2 catei de usturoi
• sare, piper, ulei
• pasta de tomate
• marar proaspat

Mod de preparare:

1. Bucatile de coasta afumata se fierb timp de 1 ora, dupa care se scot pe o farfurie.
Apa in care au fiert se pastreaza.
2. Ceapa, morcovii si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei si 2 linguri de apa.
3. Se adauga coasta afumata, se amesteca bine si se lasa pe foc cateva minute.
4. Se adauga mazarea, foaia de dafin, sarea, piperul si pasta de tomate.
5. Se acopera cu apa in care au fiert coastele, cat sa acopere mazarea.
6. Lasati sa fiarba la foc mic fara capac aproximativ 40 de minute, pana cand sosul a scazut si legumele sunt fierte.
Se serveste cu marar proapat tocat.

Pofta buna!

Cu drag,

Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *