Mâncare de linte cu chorizo

Despre beneficiile lintei v-am mai povestit, nu-i aşa?
Pentru astăzi v-am pregătit o mâncare bună şi consistentă. Se poate pregăti si fără chorizo, fiind o reţetă de post excelentă. Nouă ne plac ambele variante 🙂
Vă aşteptăm şi mâine pe blog cu o reţetă delicioasă 🙂 Să aveţi o zi frumoasă!

mancare de linte cu chorizo

Ingrediente pentru 3-4 portii:
250 g linte – noi am folosit linte verde cu bobul mic
1 ceapă potrivită
1 morcov
1 cartof tăiat cubuleţe
1 căţel de usturoi curăţat
100 g chorizo tăiat felii
2 linguri bulion
1 lingura ulei de măsline
1 frunza de dafin
Sare, piper
1 litru de apă
* opţional se poate lega mâncarea cu 1-2 linguriţă de făină
* durata preparării este de aproximativ 1 oră şi 20 de minute, în funcţie de cât de uscată este lintea

1. Lintea aleasă, se înmoaie de seară în apă rece, cât să o acopere cu 2-3 degete. A doua zi, se spala într-o sită, sub jet de apă rece.
2. Ceapă şi morcovul se curată, se spală şi se toacă mărunt (noi le-am tocat cu ajutorul robotului de bucătărie). Se călesc 3-4 minute într-o lingură de ulei.
3. Se adăugă lintea, cartoful, frunza de dafin, căţelul de usturoi întreg, 1 linguriţă rasă de sare şi se toarnă apă. Se acoperă cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, amestecând din când din când. După 20-25 de minute se adăugă chorizo tăiat felii.

mancare de linte cu chorizo

mancare de linte cu chorizo

4. După aproximativ 40 de minute, se scoate căţelul de usturoi şi foaia de dafin, Se adăugă cele 2 linguri de bulion. Se mai fierbe încă 15-20 de minute. Se potriveşte de sare şi piper şi se ia de pe foc.

mancare de linte cu chorizo

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


12 răspunsuri la Mâncare de linte cu chorizo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.