Zilele trecute, când am ajuns acasă ne-am dat seama că….am uitat să trecem pe la piaţă:D. Aşa că am aruncat un ochi prin congelator şi am găsit cele necesare pentru a pregăti o mâncărică de fasole verde cu nişte pui. Este o mâncare tradiţională care se prepară rapid şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
1 kg fasole verde proaspată sau congelată
500-600 g carne de pui – pulpe, piept
3 cepe potrivite
3-4 căţei de usturoi
2-3 linguri bulion
2-3 linguri ulei de măsline
sare, piper
mărar sau pătrunjel – opţional
1 lingură de făină – opţional (noi am renunţat de ceva timp la adaosul de făină în mâncare)
1. Călim ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri de ulei de măsline.
2. Adăugăm carnea şi o rumenim.
3. Se adaugă sarea, piperul, un vârf de boia dulce si usturoiul pisat sau feliute. Se adaugă fasolea şi se completează cu apă dacă este cazul.
4. Când a fiert fasolea, se adaugă bulionul, se mai lasă să fiarbă aproximativ 10 minute.
5. Se opreşte focul şi se presară verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!
Tare buna, imi place cum arata…!
Nu te contrazicem Alice si noua ne place foarte mult….multumim:)
Dragele mele! Ati uitat sa spuneti cand sa adaugam usturoiul! Pai se poate…! 🙂
Asa este Dragos,te rog sa ne scuzi:).Usturoiul se adauga odata cu sarea,piperul si boiaua(pc.3)
Multumim de vizita,weekend placut:).
Arata foarte bine, acu ma duc si o pregătesc ca sunt in criza de timp si se face repede.
Foarte buna, asa este Ileana?
carnea de pui se pune cu pielita sau fara?
Buna,
noi incercam sa punem carnea fara pielita, asa evitam surplusul de grasime.