Reteta de azi e simpla si garantat o sa va placa. Cu alte cuvinte, cui nu-i plac ciupercile cu sos de smantana si usturoi, servite cu o mamaliguta calda? Mai ales cand vine frigul si ni se face pofta de o mancare aburinda. Am folosit ciuperci portobello si lots of garlic, of course ?. Simplu , rapid si bun.
Ingrediente:
• 500 g ciuperci ( curatate cu o perie moale si taiate felii subtiri)
• 2 linguri ulei de masline
• 1 ardid rosu iute
• 150 ml smantana
• 5 linguri de vin alb
• 5 catei de usturoi ( facuti mujdei)
• 1 lingura faina sau amidon de porumb
• sare, piper , boia dulce
• patrunjel proaspat,tocat marunt
Mod de preparare:
1. Ciupercile se calesc impreuna cu ardeiul rosu iute timp de 5 minute intr-o tigaie incinsa cu cele 2 linguri de ulei. Se adauga vinul si se lasa sa se evapore.
2. Adaugam mujdeiul impreuna cu smantana si amestecam bine. Faina sau amidonul se dizolva in 2 linguri de apa rece, apoi se toarna peste ciuperci. Lasam sa fiarba 5 minute, pana se ingroasa sosul.
3. Se adauga boiaua dulce, sarea si piperul. Se serveste cu mamaliguta si patrunjel tocat.
♡♡ Pofta buna!