Tocanita de pui cu nuca si rodie

Acum aproape doua saptamani va starneam pofta cu o supa de rata si curiozitatea cu un concurs savuros. Supa noastra de rata avea nevoie de un fel principal care sa complimenteze aromele pentru o masa delicioasa. Comentariile voastre nu au intarziat sa apara si ne-am bucurat sa vedem propuneri care de care mai interesante. Deliberarea a fost dificila, dar Bulgarasi de Savoare ne-au fost complici si ne-au ajutat sa va rasplatim fidelitatea cu premii interesante. Hai sa dezvaluim norocosii!
Adina Ciocalau ne-a inspirat cu o reteta de tocanita de pui cu nuca si rodie si a obtinut marele premiu – un robot performant de bucatarie. Preparatul ei traditional, cu o nota moderna si exotica conferita de rodie este foarte simplu de preparat, iar combinatia de arome si culori cu siguranta va fura privirile tututror celor prezenti la masa. In plus, Bulgarasi de Savoare au oferit preparatului un gust deosebit datorita bogatiei legumelor, natural uscate. Va invitam sa notati reteta si sa o pregatiti pentru cei dragi!

tocanita de pui cu rodie si nuca

Ingrediente: 2 portii
2 pulpe de pui
50 g de nuca
½ ceapa ceapa
20 ml pasta de rodie
cateva fire sofran
1 praf cardamon
1 praf de curcuma (turmeric)
200 ml supa de pui sau apa
1 lingurita Bulgarasi de Savoare
sare
piper
1 lingura de ulei

Mod de preparare:

1. Nuca se rumeneste intr-o tigaie, se lasa sa se raceasca si se macina,
2. Pulpele de pui se rumenesc in ulei fierbinte pe ambele parti si se dau deoparte. Ceapa se rumeneste in tigaie pana capata o culoare aurie, se adauga pulpele de pui, Bulgarasi de Savoare, supa si se fierb cam 30 de minute. Sa aveti grija ca la fierbere lichidul(supa)scade. Daca e cazul mai adaugati.
3. Se adauga curcuma, cardamon, piperul, nucile macinate si pasta de rodie si se fierb inca 20 de minute pana cand scade lichidul. Chiar inainte de a se lua de pe foc se adauga sofranul.

Pui cu rodie si nuca

Pui cu rodie si nuca

Mai avem si alti norocosi care ne-au trimis propuneri de retete delicioase:

Cele 5 vouchere:

1. Adina Roz
2. Angelica Nistor
3. Stefan Bruma
4. Andrei Florin
5. Antoneta Virtea

Produse Bulgarasi de Savoare:

1. Corina Paunescu
2. Filipas Liana
3. Roxana Dumitrascuta
4. Dumitrina Usturoi
5. Iancu Lubita
6. Irina Nitu
7. Sidy
8.Picincu Hobjila Viorica

Multumim tuturor participantilor!

Cu drag,
Georgiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Un răspuns la Tocanita de pui cu nuca si rodie

  1. Ce ma bucur ca a fost si pe gustul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *