Auzisem eu că cineva a adus un colţişor de Spania la noi dar nu am reusit să ajung să mă şi conving. Asta până joi, când, la invitaţia Ralucăi, am luat parte la aniversarea de 15 ani de Campofrio in Romania la restaurantul Alioli. ”Vinovatul” este Sorin Barbu, proprietarul Alioli care ne-a povestit un pic şi despre experienţa lui din Spania. Când s-a întors în ţară a luat cu el şi accentul spaniol. Restaurantul este micuţ, intim, numai bun pentru un eveniment în familie sau cu prietenii. Cred că nu sunt mai mult de 30 locuri.
Parte din angajaţi sunt de acolo, alţii au lucrat în Spania, deci stiu cu ce se mănâncă un astfel de loc. Şi ştiu foarte bine:). E suficient să spui bună ziua şi începe o conversaţie interesantă despre tot ce înseamnă Spania. Stiu să te facă să te simţi bine, sunt nişte oameni calzi, veseli şi ospitalieri. Si foarte rapizi, sunt mereu in priză :). Am avut parte şi de o demonstraţie live de pregătire a faimoasei paella. Ah, şi cât mi-a plăcut tigaia:P. Tot zic că mă intorc si eu cu una (un pic mai mică) în bagaj … A fost o seară frumoasă, cu mâncare bună şi multă. Jamonul Serano a fost vedeta serii, binenţeles.
Gaşca veselă de la masa a fost, după cum urmează: Isabela, de la Isabela Cuisine; Alina, (prietena Isabelei) de la Studio Vision, Andi de la Sa Bucatarim si Sorin Rusi de la AirlinesTravel care ne-a povestit mult despre avioane, zboruri şi trucuri bune de ştiut atunci când vrei să pleci pe undeva:).
Gazdele serii au fost Sorin Barbu (proprietar restaurant Alioli), Dan Boerescu– MC-ul evenimentului şi nu in ultimul rand simpaticul bucatar şef Juan. Zâmbăreţ, vorbăreţ şi foarte rapid. Exact cum sunt ei .
Cu ce ne-au răsfăţat? Păi am inceput cu Jamon Serano Campofrio– foarte, foarte bun dar şi cu sosul Alioli (usturoi, ulei,lapte si foarte multa dragoste) care nu a lipsit de pe mase pe toată durata serii. Aşa bine merge pe un colț de pâine, la începutul mesei….hai fie şi la sfârşitul mesei:))).
A urmat Gazpacho Andaluz (supa rece Andaluza din legume proaspete crude: roşii, ardei, ceapa, usturoi, castraveți, pâine si la fel de multă dragoste). Mi-a plăcut, dar după gustul meu ar fi fost mult mai condimentată:P.
Platouri reci cu specialităti Campofrio: rulouri de salam picant cu boquerones / Queso curado (branză de oaie maturată tipic spaniolă) / Chorizo / Salam picant / Salchichon.
Pentru prima oară, am mâncat Migas de chorizo Campofrio : cartofi prăjiți tăiați foarte subțire cu chorizo Campofrio şi ou amestecate cu puțin usturoi. Buni dar nu de mâncat chiar zi de zi:))
Gambas al ajillo (creveți prăjiti în ulei de măsline cu usturoi si chili) Excelenți!!! Eu, una nu mă pot sătura de ei <3.
Paella de chorizo Campofrio si fructe de mare (paella, mâncare tipică valenciană, orez cu ceapă, ardei, sos de roşii, supă de peste, boia, usturoi, chorizo şi fructe de mare).
Sorbete de limon al cava (sorbete de inghețata de lămaie cu vin spumos).
Tarta de manzana con helado de vainilia (tartă de mere cu înghețată de vanilie)…o bunătate!
Şi nelipsita Sangria….genială!
”Campofrio, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri de mezeluri și preparate din carne din Europa, parte a Caroli Foods Group, a aniversat 15 ani în România.
Explorarea lumii Campofrio începe în Spania, unde s-a nascut acum 60 de ani marca Campofrio. Primul obiectiv turistic, Andalucia, unde se dezvăluie povestea adevăratului Jamon cocido, urmată de alte regiuni iberice, în care își au originea faimoasele specialități precum Salchichon, Chorizo, Jamon iberico, Serrano sau Fuet.
Secretele rețetelor originale ale specialităților Campofrio, precum și recomandări de preparare a unor delicioase rețete culinare cu aceste specialități pot fi descoperite pe site-ul Campofrio. Explorarea lumii Campofrio se continuă și pe pagina de Facebook www.facebook.com/CampofrioRomania, în care sunt dezvăluite permanent micile secrete ale unei lumi libre de compromisos și pline de pasiune”.
Concluzia e una și simplă: Mi-a plăcut foarte mult și acum știu, că ori de cate ori îmi este dor și poftă de Spania, Alioli este locul care îmi va alina dorul și îmi va satisface poftele culinare. Ceea ce vă recomand și vouă:).
Raluca, Isabela mulțumesc pentru poze.
Restaurant Alioli:Str. Popa Tatu, Nr. 4, Sector 1, Bucuresti
Pe curând!
Cu drag,
Georgiana
Uf, de cand imi zic sa merg si eu sa gust bunatatile de la Alioli. Da’ merg eu… Sooooooon!
Ai dreptate cu crevetii, mare dreptate! 🙂
Sa mergi Ioana, ca tare bune-s lucrurile acolo:)
Ce meniu gustos!
Dap, foarte foarte bun Laura!
Chiar a fost o seara reusita si mancarea nu mai zic, geniala! Eu abia astept sa beau sangriaaaa!
Confirm, te pup Isa. Ne vedem acolo?:)